Foto: Fra arrangementet "SAS får ikke ta av uten oss" på Facbook

Markering: – SAS skal ikke få ta av uten oss

Tirsdag 19. oktober klokken 11.00 vil oppsagte piloter og kabinansatte i SAS ha en markering utenfor Stortinget. De protesterer mot at SAS benytter pandemien til å kvitte seg med ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Om lag 2200 ansatte har mistet jobben i SAS. Når flyene kommer i luften igjen vil SAS omgå den retten de ansatte har til å komme tilbake i jobb, ved å etablere nye datterselskaper. De oppsagte må søke på sine egne jobber og blir tilbudt dårligere lønns- og arbeidsvilkår enn de hadde før.

Stian Holmbo Kvam er leder av Flysikkerhetsutvalget og med i ledergruppen i Pilotforbundet i Parat. Han mener dette setter en ny standard i Skandinavia.

Om samfunnet aksepterer at man kan utnytte en pandemi til å kaste ut 2200 organiserte ansatte på gaten for deretter å opprette parallelle selskaper som skal ta over disse jobbene på dårlige vilkår i en evig intern konkurranse om arbeidsplassene. Da er de ansattes rettigheter til å forhandle sine egne vilkår spilt av banen, sier Kvam.

Møt opp på Eidsvoll plass tirsdag 19. oktober klokken 11.00

Det vil bli holdt appeller, og jo flere som møter – jo tydeligere er signalet. Derfor vil vi innstendig oppfordre oppsagte piloter, kabinansatte, teknikere og andre berørte yrkesgrupper i SAS om å stille opp.

Alle andre som ønsker å støtte vår sak er svært velkomne til å delta. Under markeringen vil oppsagte ansatte stå fremst, og aktive ansatte, medlemmer i LO og Parat, og alle andre er velkomne til å vise at vi har dere i ryggen, står det på arrangementets Facebookside.

Følg arrangementet på Facebook

Powered by Labrador CMS