Lønnsforhandlingene fortsetter i Den norske kirke

Hovedtariffoppgjøret i Den norske kirke fortsetter denne uken. Mandag 24. oktober var i utgangspunktet siste forhandlingsdag, men det var fra starten lagt inn mulighet for en ekstra forhandlingsdag fredag 28. oktober. Denne har partene valgt å benytte seg av.

Publisert Sist oppdatert

Oppgjøret i 2022 er et hovedoppgjør. I et hovedoppgjør forhandles hele tariffavtalen. Hovedoppgjøret kan derfor i tillegg til lønnsregulering omfatte alle bestemmelser i tariffavtalen eller nye tema som en av partene ønsker å regulere.

Partene som omfattes av tarifforhandlingene er alle ansatte i Den norske kirke. Både betingelser for ansatte i bispedømmeråd, fellesråd og menighetsråd er til forhandling.

– Vi velger å benytte oss av denne muligheten med sikte på å komme i mål. Vårt ønske er å finne en løsning gjennom forhandlinger, sier partene i en felles uttalelse.

Avtalen som forhandles ser på bestemmelser om grunnlønn, lønnsinnplassering, ansiennitet, pensjon, permisjonsrettigheter, ferie, lokale lønnsforhandlinger, lederlønn, tilleggslønn, overtid og stedfortredertjeneste.

Powered by Labrador CMS