Les

Kabinansattes uniformskrav

Leder for Norwegians kabinforening, René Charles Gustavsen, sier ansatte i kabin kan bytte sko når de er kommet på jobb i kabinen. Foto: iStock.
VG skriver mandag om gammeldagse og utdaterte uniformskrav i Norwegian, datert i april 2019. Leder for Norwegians kabinforening, René Charles Gustavsen, sier krav om sminke for kvinner og tilsvarende sminkeforbud for menn bør revideres.
 
Av Trygve Bergsland 16.04.2019 10:31
VG har tatt for seg uniformsreglene som i tillegg til sminkekravet beskriver blant annet høyde på skohælene og ulike regler for menn og kvinner knyttet til hvor langt hår som er tillatt.

– Unødvendig kjønnsskille
Gustavsen sier uniformsreglementet i størst mulig grad bør være kjønnsnøytralt.
– Vi må ha et krav om at vi som går i uniform og representerer selskapet skal se presentable ut og at det ytre skal være velstelt i likhet med uniformen vi bærer. Samtidig bør det være unødvendig å lage et kjønnsskille slik det er nå, sier han.

Reglene knyttet til hælhøyde på minimum to centimeter mener Gustavsen det går ann å leve med.
– Det er andre regler i kabinen. Uavhengig av kjønn kan vi bytte sko når vi er kommet på jobb i kabin, noe som er mer behagelige under flyturen, sier han.

En sak for ansatte og flyselskapene
I tillegg til at Norwegian-ledelsen har måttet svare for seg i VG, har også SAS blitt spurt om deres reglement for kabinansatte.
– SAS krever også minimum to centimeter hælhøyde, men vi har ikke de samme føringene og detaljene for make-up, sier Knut Morten Johansen som er informasjonssjef i SAS.

Leder for SAS Norge Kabinforening, Anneli Nyberg, som også er leder for Parats likestillings- og diskrimineringsutvalg reagerer sterkt på kjønnsforskjellene som blir tatt opp i VG-artikkelen.
– Dette er en sak jeg ønsker å ta opp i Parats likestillings- og diskrimineringsutvalg. Det er også en sak vi som tillitsvalgte for kabinansatte må ta opp med selskapene da slike forbud og regler er med på å sementere allerede stereotype holdninger om kabinsansatte. Vi er tross alt ombord for å ivareta passasjerens sikkerhet, sier Nyberg.
 
Våre medlemsblader
Video

Åpner for norsk antibiotika-produksjon

Gratis utdanning på nett

Permittering, ferie og feriepenger

Permittering, ferie og feriepenger

Vil ha din mening om Nasjonal transportplan

© Parat - din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270
Parats presserom
RSS nyhetsstrøm
parat.com

Våre nettsteder:  
parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com
parattariff.com

Ansvarlig redaktør
Trygve Bergsland
Redaksjonsmedarbeidere
Redaktørplakaten
Vær varsom-plakaten

Kontakt oss

Tlf  +47 482 10 100
post@parat.com
webmaster@parat.com
Lakkegata 23 
Postboks 9029 Grønland
0133 Oslo