International Cabin Crew Day

I dag markeres International Cabin Crew Day den globale dagen for å feire den verdifulle jobben kabinansatte gjør, ofte langt borte fra venner og familie, og med et stort ansvar for reisende i luften.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den årlige dagen, som har blitt markert siden 2015, feirer innsatsen alle kabinansatte gjør hver eneste dag på jobb. Med til tider utfordrende og lange dager får de alle passasjerer trygt og komfortabelt fra destinasjon til destinasjon.

Leder for Parat Kabinforbund, Anneli Nyberg, sier forbundet markerer dagen med glede. Hun påpeker at feiringen er en flott mulighet for å synliggjøre kabinansattes betydning i luftfarten.

– I en automatisert verden er det vi som faktisk møter og snakker med våre kunder. Vi hilser dem velkommen, vi informerer dem, vi serverer dem, viser dem omsorg, men viktigst av alt, vi sørger for deres sikkerhet i en nødssituasjon, sier Nyberg.

Nyberg påpeker det harde arbeidet kabinansatte legger ned, men vil også framheve det unike fellesskapet kabinansatte imellom.

– Hurra for for alle hyggelige og profesjonelle kollegaer i luften, både passasjerer og flyselskaper trenger dere, sier hun.

I forbindelse med dagen arrangerte Parat en bildekonkurranse gjennom sosiale medier. Vi vil takke for alle bidrag, som kan finnes på Parat Kabinforbunds Facebook-side.

Parat Kabinforbund teller til sammen 2400 medlemmer, med kabinansatte fra Norwegian, SAS, Widerøe, Tui og Tomas Cook. Dette gjør forbundet til Nordens desidert største for ansatte i kabin.

Powered by Labrador CMS