Foto: Arve Sigmundstad

Innspurt for valgkomiteen

På landsmøtet 2015 ble Svanhild Meirud valgt som leder av valgkomiteen, 3. oktober leverer hun sin innstilling på ny ledelse og nytt hovedstyre i Parat.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv om valgkomiteen ble valgt på landsmøtet 2015 startet ikke jobben for alvor før på nyåret 2018.

Gjennom våren og sommeren er det kommet en rekke forslag på kandidater til hovedstyret, og fristen for å spille inn kandidater gikk ut 23. september. Denne fristen gjelder bare for kandidater som skal vurderes av valgkomiteen. Det vil likevel være mulig å fremme benkeforslag på landsmøtet, men disse kandidatene vil da ikke bli vurdert av valgkomiteen, sier Svanhild Meirud, leder av valgkomiteen i Parat.

Les også: Viktig arbeid i gang

Retningslinjene for valgkomiteens arbeid slår fast at valgkomiteens innstilling så langt som mulig skal ta hensyn til aldersmessig, kjønnsmessig, geografisk, regions- og sektorvis fordeling - samt forøvrig gjenspeile medlemsmassen i Parat. Valgkomiteen skal også vektlegge en sammensetning som ivaretar en samlet kompetanse.

For oss i valgkomiteen har det vært viktig å tenke at nå som Parat har blitt en så stor organisasjon, da krever det mye av de som skal sitte i hovedstyret. Man trenger en viss ballast for å kunne bidra som medlem av hovedstyret, og hovedstyret lykkes best om man har styremedlemmer som utfyller hverandre, og hverandres kompetanse, sier Meirud.

Les også: Skjæggerud tar ikke gjenvalg som Parat-leder

Hun sier ingen kan forvente å bli gjenvalgt, bare fordi man har hatt et verv en periode.

Ingen kan forvente å få sitte på de krakkene man har for evig tid, for dette er det landsmøtet som bestemmer. Vår jobb i valgkomiteen er å sette sammen det teamet vi mener er best skikket til å lede Parat videre, deretter er det landsmøtet som er suverene og bestemmer hvordan Parats ledelse settes sammen, sier Meirud.

Les også: Parat avholder landsmøte i november

Hun sier valgkomiteen har hatt samtaler med alle kandidater som er foreslått.

– For oss har det vært viktig å ha egne samtaler med alle kandidater som er foreslått, ikke minst for å høre om hvilke tanker de ulike kandidatene har om hvordan organisasjonen skal utvikles og drives videre. Som sagt, vår jobb er å sette sammen det teamet vi tror er best skikket til å ta Parat videre – det er en jobb vi tar på det største alvor, sier Meirud.

Powered by Labrador CMS