Ikke et veldedighets­prosjekt

– Vi er ikke et jævla veldedighetsprosjekt, sier Gabriel Wilhelmsen Hoff og Tamarin Varner fra Norges handikapforbunds ungdom. Tirsdag fikk de YS' likestillingspris for 2019.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Likestillingsprisen ble overrakt på årets YS-konferanse, og prisvinnerne satte stor pris på utmerkelsen.

Vi takker for denne prisen, men det å gi denne til oss betyr at vi kommer til å stille krav. Dere vil bli minnet på hva vi forventer hver eneste dag så lenge det er nødvendig. Vi forventer at dere nå går i front, sammen med oss, og står opp mot diskrimineringen som foregår. Likestillingskampen tar ikke pause, sa NHFUs leder Tamarin Varner i sin takketale.

Hun var tydelig i sine tilbakemeldinger både til fagbevegelsen og til regjeringen.

Vi skulle ønske arbeidslivets foreninger var tøffere da målet om flere funksjonshemmede i arbeid ble fjernet fra IA-avtalen. Regjeringen har erstattet dette målet med en frivillig inkluderingsdugnad og oppfordrer flere aktører til å ta på seg ansvaret. Vi mener dette gjør likestilling av funksjonshemmede i arbeidslivet til et veldedighetsprosjekt. Anniken Hauglie oppfordrer funksjonshemmede til å søke jobb og hevder det er masse jobber der ute. Jeg har forsøkt å forklare arbeidsministeren hvor problemet ligger, og det er at vi ikke blir ansatt. Dette skyldes diskriminering og manglende tro på at funksjonshemmede fungerer i arbeidslivet, sa NHFU-lederen.

Powered by Labrador CMS