Hilde Bjørklund mener "Jobbveiviseren" er et nyttig verktøy Foto: Trygve Bergsland

Hva skal du bli? Få hjelp av Jobbveiviseren

Få hjelp av "Jobbveiviseren". Onsdag legges det ut 100 nye gratis veiledningstimer til de som gjennomfører testen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

"Jobbveiviseren" er et kartleggingsverktøy hvor du svarer på en rekke spørsmål om deg selv. Til slutt sitter du igjen med en unik profil som forteller om dine styrker og hvilke yrker som kan passe for deg.

Hilde Bjørklund er tillitsvalgt for Parat Medias medlemmer i Cappelen Damm forlag. Hun er en av mange som har tatt testen, og i tillegg fått en gratis veiledningstime.

Bjørklund har ikke tenkt å bytte jobb, og resultatene fra Jobbveiviseren viser at det er smart.

– Jeg fikk bekreftet at jeg var på rett plass, og at jeg ville slite med å finne en annen jobb hvor jeg får brukt så mange sider av meg selv, sier Bjørklund.

Bjørklund forteller at testen viste at hun var god på områder hun selv ikke trodde hun var så god på.

– Jobbveiviseren gir en mer selvtillit på ting, sier Bjørklund.

Bjørklund, som også er varamedlem i Parats hovedstyre mener dette er et viktig og tidsriktig tilbud til medlemmene i ett arbeidsliv i store endringer.

– Mange må bytte jobb, enten frivillig eller ufrivillig, og mange står overfor vanskelige valg om en skal ta sluttpakke eller ikke, sier Bjørklund.

Bjørklunds egen arbeidsplass, Cappelen Damm, har vært gjennom omstillinger, og flere av medlemmene har måttet tenke gjennom egen arbeidssituasjon og vurdere om de skal finne på noe annet.

– Jobbveiviseren gjør deg bevisst på hvilke egenskaper du har, og gir deg veiledning på hvilken type jobber du kan søke, avslutter Bjørklund.

Les mer om testen

Ta testen

Powered by Labrador CMS