Høring om statsbudsjettet i Justiskomiteen

Fredag møtte Parat politiet og Norges politilederlag (NPL) i Stortinget for å legge frem sine synspunkter på årets budsjett. Nestleder i NPL, Marit Ellingsen, tok opp behovet for langtidsplanlegging og digitaliseringsløft, mens leder for Parat politiet, Einar Kaldhol, støtter behovet for økt digitalisering og er i tillegg opptatt av sivil kompetanse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kaldhol sier dagens samfunn har økende forventninger til digitale løsninger hos det offentlige.

– Politiet har fortsatt dataprogrammer utviklet på 90-tallet. Jeg mener det er viktig at politiet øker satsing på samfunnsoppdraget og imøtekommelse av publikums forventninger til digitale løsninger, sier han.

Ellingsen sier Politiet har vært gjennom en omfattende reform, og hun etterlyser nå en mer langsiktig og forutsigbar utvikling fra det politiske styret.

– Vi har behov for noe mer enn kun planlegging etter de årlige budsjettprosessene. Korte tidshorisonter gir økonomiske konsekvenser, utfordrer trepartssamarbeidet og ivaretakelsen av de ansatte i politiet. En plan i et lenger perspektiv vil gi bedre vilkår for å bli et mer moderne politi, sier NPLs nestleder.

Powered by Labrador CMS