Tillitsvalgt ved Yilport Oslo, Knut Erik Olsen, viste onsdag Parat-lederne rundt på terminalen ved Oslo Havn. Foto: Helene Husebø

Grønn satsing på Oslo Havn

Parats politiske ledelse var onsdag på besøk hos Yilport ved Oslo Havn, som driver Norges største containerhavn. Klima og bærekraft står høyt i sikte, og målet er å bli en null-utslippsbedrift innen 2025.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Yilport er et internasjonalt selskap med base i Tyrkia. Ved Oslo Havn har de 79 ansatte, 28 av dem Parat-medlemmer. Onsdag fikk Parat-leder Unn Kristin Olsen og nestleder Anneli Nyberg en omvisning av tillitsvalgt Knut Erik Olsen, og et hyggelig møte med ledelsen.

Terminalsjef Bjørn Engelsen forteller at de har fått til et godt skiftsamspill med de ansatte, særlig på de travleste dagene og nettene. Etter en litt røff start på området kom fagforeningene til unnsetning.

– Uten fagforeningenes hjelp og forståelse hadde ikke dette vært mulig. Vi har nå funnet en veldig god løsning, og det hadde ikke vært mulig uten et godt samarbeid med fagforeningene, sier han.

Yilport drifter Norges største containerhavn, og Engelsen forteller at presset på å ha en stadig mer bærekraftig drift kjennes. Nå er målet at terminalen skal være en null-utslippsbedrift innen 2025. Dette er Parat-leder Unn Kristin Olsen glad for å høre.

– Det er supert at bedriften har et klart klimamål og et klart klimafokus. Dette er noe vi i Parat ønsker å rette oppmerksomheten mot, og noe vi vil jobbe enda tydeligere med i tiden fremover, sier Olsen.

Engelsen er enig i viktigheten av bærekraftsmål.

– For å være konkurransedyktige må vi ha et konstant søkelys på klima. Vi vil fortsette å elektrifisere kraner og maskiner. Klimafokuset er en bølge vi er nødt å henge oss på for å være med i tiden, sier han.

Fremtidig digitalisering, automatisering og fjernstyring av kranene er også et tema de ansatte i Yilport må ta stilling til.

– Ingen skal få sparken, det har vi lovet. Det tror jeg ikke det er så mange andre bedrifter som kan si, sier Engelsen.

Powered by Labrador CMS