Fagsjef i Parat, Arve Sigmundstad, oppforderer Parats medlemmer om å benytte seg av muligheten til kompetansepåfyll Foto:Parat

Gode muligheter for påfyll av kompetanse

Gjennom elleve ulike bransjeprogram for kompetanseheving har du mulighet til å få gratis etter- og videreutdanning. Programmet gir også mulighet til å oppnå høyere formell kompetanse. Nye kurs legges ut 23. mai.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er regjeringen som har etablert treparts bransjeprogram for kompetanseutvikling der staten og partene i arbeidslivet samarbeider om å øke deltakelsen i kompetanseutvikling innenfor utvalgte bransjer.

Målet er at bransjene får tilgang på relevant kompetanse, og at ansatte, permitterte og ledige i bransjene får tilgang på nødvendig kompetanse slik at de er bedre rustet til å mestre omstillinger, og kan bli stående i arbeid

Kompetansetilbudene som tilbys gjennom bransjeprogrammene skal være korte og fleksible, og skal kunne tas i kombinasjon med jobb.

Når de med lav formell kompetanse

Arve Sigmundstad er Parats medlem i programområdestyreområdet for industri- og byggenæringen. Han viser til at FAFO har gjennomført en evaluering av ordningen,.

– Evalueringen viser at bransjeprogrammene blant annet når ut til dem med lav formell kompetanse. Mange av deltakerne har oppnådd høyere formell kompetanse, mens andre har benyttet tilbudet til kompetansepåfyll, sier Sigmundstad.

Mange deltakere

Siden oppstarten i 2019 har antallet bransjeprogrammer økt fra to til elleve. De siste to årene har programmene hatt om lag 30 000 deltakerplasser.

– Det er bra. Økt kompetanse er viktig både for den enkelte, for virksomhetene og for samfunnet, sier Sigmundstad.

Merk deg den 23. mai

Den 23. mai publiseres de nye programmene, med søknadsfrist i september.

Ønsker du å vite mer?

Her kan blant annet lese om hvilke bransjer som har program

Powered by Labrador CMS