Ragnar Christiansen, Foto: Trygve Bergsland

Gjennomslag i budsjettavtalen

Stortinget ber regjeringen avklare arbeidsdelingen mellom NAV og tiltaksarrangører for å sikre forutsigbarhet for aktørene, står det i budsjettavtalen mellom regjeringen og KrF. – Viktig gjennomslag for Parat, sier hovedtillitsvalgt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i den verbale delen av budsjettavtalen mellom regjeringspartiene og KrF at punktet om å avklare arbeidsdelingen mellom NAV og tiltaksarrangørene kom inn.

– Stortinget ber regjeringen avklare arbeidsdelingen mellom NAV og tiltaksarrangører for å sikre forutsigbarhet for aktørene. En avklaring bør komme i statsbudsjett for 2020, står det i avtalen mellom de fire partiene, står det i avtaleteksten.

Leder for Parat i Podium, og nyvalgt medlem av hovedstyret i Parat, Ragnar Christiansen, sier dette er et viktig gjennomslag for å få gjort noe med en av de store utfordringene i bransjen, nemlig forutsigbarhet.

­– Mangel på forutsigbarhet har gjennom flere år vært en medvirkende årsak til utstrakt bruk av midlertidige ansettelser og innleie av konsulenter, sier han.

Han sier at å få dette inn i budsjettavtalen også er en bekreftelse på at vårt initiativ til samarbeid med arbeidsgiversiden og gjøre felles front overfor politikerne var riktig.

– For Parat Podium er dette også et bevis på at Parats struktur og korte linjer mellom lokale klubber, politiske ledelse og organisasjonens fagkompetanse, er en suksessfaktor, sier han.

Powered by Labrador CMS