Nestleder i Parat, Anneli Nyberg, har tett kontakt med ITF (International Transport Workers' Federation) og vil møte flere fagforeningsrepresentanter i byen. Foto: Privat

Generalstreik i Hongkong

Mandag arrangeres det generalstreik flere steder i Hongkong i protester mot det sittende Hongkong-styret og mot kinesiske myndigheter. Nestleder i Parat, Anneli Nyberg, er i Hongkong og deltar på en av markeringene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyberg sier at store deler av befolkningen og flere store selskaper støtter opp og er alvorlig bekymret.

– Jeg har tett kontakt med ITF (International Transport Workers' Federation) og vil møte flere fagforeningsrepresentanter, blant annet kabinansatte i Blucrew her i Hongkong, et selskap SAS bruker til innleie, sier hun.

Parats nestleder sier innbyggerne i Hongkong er sjokkert over politiets adferd og at et av kravene til demonstrantene er en uavhengig gransking av politiet.

– Politiet brukte tåregass på samlingsplassen Admiralty rett etter at vi forlot stedet i dag, sier Nyberg.

Over de siste månedene har det med jevne mellomrom vært store demonstrasjoner i Hongkong. Demonstrasjonene startet i forbindelse med lovforslaget som åpnet for å utlevere borgere til rettsforfølgelse i fastlands-Kina. Dette forslaget ble senere lagt på is. Demonstrasjonene har senere utviklet seg til protester mot det sittende Hongkong-styret generelt og mot kinesiske myndigheter, ifølge NTB.

Ifølge E24 har Hongkong-leder, Carrie Lam, avholdt en pressekonferanse natt til mandag, og sier at byen er på randen av en «svært farlig situasjon». Samtidig sier hun at administrasjonen vil være resolutt i arbeidet med å opprettholde lov og orden.

Powered by Labrador CMS