Les

Generalstreik i Hongkong

Nestleder i Parat, Anneli Nyberg, har tett kontakt med ITF (International Transport Workers' Federation) og vil møte flere fagforeningsrepresentanter i byen. Foto: Privat
Mandag arrangeres det generalstreik flere steder i Hongkong i protester mot det sittende Hongkong-styret og mot kinesiske myndigheter. Nestleder i Parat, Anneli Nyberg, er i Hongkong og deltar på en av markeringene.
 
Av Trygve Bergsland 05.08.2019 14:18
Nyberg sier at store deler av befolkningen og flere store selskaper støtter opp og er alvorlig bekymret.
– Jeg har tett kontakt med ITF (International Transport Workers' Federation) og vil møte flere fagforeningsrepresentanter, blant annet kabinansatte i Blucrew her i Hongkong, et selskap SAS bruker til innleie, sier hun.

Parats nestleder sier innbyggerne i Hongkong er sjokkert over politiets adferd og at et av kravene til demonstrantene er en uavhengig gransking av politiet.
– Politiet brukte tåregass på samlingsplassen Admiralty rett etter at vi forlot stedet i dag, sier Nyberg.

Over de siste månedene har det med jevne mellomrom vært store demonstrasjoner i Hongkong. Demonstrasjonene startet i forbindelse med lovforslaget som åpnet for å utlevere borgere til rettsforfølgelse i fastlands-Kina. Dette forslaget ble senere lagt på is. Demonstrasjonene har senere utviklet seg til protester mot det sittende Hongkong-styret generelt og mot kinesiske myndigheter, ifølge NTB.

Ifølge E24 har Hongkong-leder, Carrie Lam, avholdt en pressekonferanse natt til mandag, og sier at byen er på randen av en «svært farlig situasjon». Samtidig sier hun at administrasjonen vil være resolutt i arbeidet med å opprettholde lov og orden.
Våre medlemsblader
Video

Besøk hos Kartverket

Vektere er en viktig arbeidsgruppe

Årets medlem i Farmasiforbundet 2019

Legemiddelmangel

Halloweenmannen

© Parat - din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270
Parats presserom
RSS nyhetsstrøm
parat.com

Våre nettsteder  
parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com

 

Ansvarlig redaktør
Trygve Bergsland
Redaksjonsmedarbeidere
Redaktørplakaten
Vær varsom-plakaten

Kontakt oss

Tlf 21 01 36 00
post@parat.com
webmaster@parat.com
Lakkegata 23 
Postboks 9029 Grønland
0133 Oslo