352 Negotia-medlemmer ved Felleskjøpet Agri gikk ut i streik tirsdag. De streiker for å beholde avtalte tariffrettigheter. Foto: Terje Bergersen

Full støtte til streikende i Felleskjøpet

Parat gir sin fulle støtte til de streikende Negotia-medlemmene i Felleskjøpet Agri.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er selvsagt helt legitimt for Felleskjøpet Agri å melde overgang fra Spekter til en annen arbeidsgiverorganisasjon; i dette tilfellet NHO. Men når dette kan medføre betydelig reduksjon i opparbeidede, vesentlige – og inntil nå – tariffestede goder, er det nødvendig å sette ned foten, skriver Parat-leder Unn Kristin Olsen i en støtteerklæring til Parats søsterforbund Negotia.

Parat har derfor full forståelse for at de streikende krever å beholde disse rettighetene også etter arbeidsgivers overgang til NHO. Dersom arbeidsgiver ikke har til hensikt å forringe de ansattes rettigheter etter overgangen, kan konflikten løses enkelt på virksomhetsnivå uten Spekters medvirkning. Vi ønsker Negotia og de streikende i Felleskjøet Agri lykke til, skriver Parat-lederen.

Les også: Meklingen brutt det blir streik (ekstern side)

Fakta: Felleskjøpet

* Felleskjøpet er et samvirke eid av 44.000 bønder.

* Felleskjøpet Agri har en omsetning på 15,5 milliarder kroner og 3.641 ansatte.

* Leverandør av teknologi og driftsmidler til landbruket. Har rundt 100 butikker i Norge. Felleskjøpet eier også Granngården i Sverige som også har 100 butikker.

* Konsernsjef er John Arne Ulvan.

* Tirsdag 17. september gikk 352 ansatte i Felleskjøpet ut i streik etter at det ikke ble enighet i meklingen. De streikende er organisert i Negotia (YS).

(Kilde: NTB)

Powered by Labrador CMS