Leder i Parat, Vegard Einan, Foto: Trygve Bergsland

Full støtte til de streikende

Redningsmenn er en spesiell rase. Når ulykken inntreffer og alle løper bort fra det som har skjedd – da lar redningsmennene seg heise ned fra et helikopter, i en tynn wire – for å nå frem til ulykken. Nå er redningsmennene i Bristow i streik.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi er Parat, og vi taper sammen og vi vinner sammen. I dag gir vi vår fulle støtte til de streikende redningsmennene i Bristow, sa leder i Parat, Vegard Einan, under åpningen av Paratkonferansen 2019.

Einan sier at styrken i et organisert arbeidsliv, som i et demokrati, det er vissheten om at vi står skulder ved skulder for det vi tror på.

Einan sier at redningsmennene i Bristow gikk ut i streik fordi arbeidsgiver ikke vil gi dem tariffavtale med vilkår tilsvarende andre redningsmenn i Norge.

– Redningsmennene gjør en utrolig viktig jobb. Selv om det foreløpig bare er èn ute streik, kan konsekvensene bli store, sier han.

Einan sier han vet at medlemmer og tillitsvalgte i Parat også er samfunnsengasjerte borgere, og at vi alle har en enorm respekt for den jobben redningsmennene gjør.

– Denne konferansesalen er full av engasjement, og jeg vet at vi alle i dag står skulder ved skulder ved våre redningsmenn – for i Parat både taper og vinner vi sammen. Den kampen våre redningsmenn står i nå, den står vi i alle. 40.000 medlemmer, 3.000 tillitsvalgte – dette er vår kamp, og en kamp vi skal vinne – sammen, sier Einan til trampeklapp fra nærmere 300 engasjerte tillitsvalgte på Paratkonferansen.

Powered by Labrador CMS