Leder i Parat, Vegard Einan. Foto: Trygve Bergsland

Frontfaget en norm, ikke et tak

Leder i Parat, Vegard Einan, sier at selv om frontfagsmodellen er sentral for Parat – kan det være grupper som i årets mellomoppgjør kan komme til å overstige rammen som settes gjennom frontfaget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag avholdt YS sin inntektspolitiske konferanse. Der var alle forbund i YS samlet for å vedta YS sin politikk inn mot årets lønnsoppgjør. Fredag avholdt Parat sin årlige tariffkonferanse.

YS vedtok der å kreve en betydelig reallønnsvekst for alle medlemmer. Det YS-lederen videre sier, er at de viktigste pilene fortsetter å peke oppover, slik de også gjorde i fjor.

Les også: Krever betydelig reallønnsvekst

Ledigheten har gått ned siden forrige oppgjør og sysselsettingen øker noe selv om det er en liten økning. Det er også større optimisme i næringslivet. Tallene for 2018 viser en årslønnsvekst på 2,8 prosent – og en prisvekst på 2,7 prosent.

Leder i Parat, Vegard Einan, sier at Parat legger frontfagsmodellen til grunn for årets mellomoppgjør.

­– Samtidig vil jeg sende et signal om at det kan være grupper hvor rammen for årets oppgjør kan komme til å overstige rammen som blir satt gjennom frontfaget, sier han.

Einan sier at opprinnelig skulle også avtalefestet pensjonsordning for privat sektor vært endel av årets oppgjør, slik partene avtalte under fjorårets hovedoppgjør.

– Det har ikke latt seg gjøre å komme til enighet om til enighet om en ny modell som tetter noen av de urettferdige pensjonshullene som også flere av Parats medlemmer er blitt offer for, sier han.

Einan sier målsettingen nå er å ta dette inn som tema i neste års hovedoppgjør.

Powered by Labrador CMS