Forventet Ryanair-streik i september

Fagforeningene SITCPLA og USO tar i september Ryanair-ansatte ut i en ti-dager lang streik på 13 baser i Spania. Streiken er en protest mot at selskapet skal legge ned flybasene på Gran Canaria, Tenerife Sør og i Girona, skriver Canaria Journalen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi tviler sterkt på Ryanairs vilje til å komme til en enighet. Ryanair har ikke gitt oss det minste håp om forståelse etter over ett år med forhandlinger der de har hatt en latterliggjørende holdning, uttaler USO-sekretær Jairo Gonzalo i en pressemelding.

Fagforeningen SITCLPA understreker at streiken ikke bare er relatert til nedleggelsen av basene, men til år med repeterende problemer med Ryanair.

I fjor fraktet Ryanair over 3,7 millioner turister til Kanariøyene. Nedleggelsen motiveres av store forsinkelser i leveringen av 30 Boeing 737 MAX, flytypen som ble satt på bakken etter at to fly var involvert i styrtulykker, skriver Canaria Journalen.

Ryanair kunngjorde forrige torsdag at basene skal legges ned den 8. januar 2020.

Basenedleggelsen bekymrer turistbransjen på Kanariøyene. Bransjen har nå bedt den kanariske regjeringen om å vurdere tiltak som kan gi Ryanair incentiver til å beholde de tre basene.

Ifølge Canaria Journalen har regjeringen så langt avslått dette på et grunnlag av at Kanariøyene allerede har etablerte systemer med gode vilkår og lave kostnader for flyselskapene.

I januar i år kunngjorde også Norwegian at selskapets baser på Gran Canaria og Tenerife skulle legges ned. Dette ble derimot omgjort i mai, grunnet endrede markedsvilkår. Det tyske flyselskapet Germanair, som også tok del i konkurransen om å frakte turister til Kanariøyene, hadde i mellomtiden gått konkurs.

I følge Canaria Journalen vil nedleggelsen av Ryanairs baser sannsynligvis være svært negative nyheter for ansatte spanjoler på Kanariøyenes flyplasser. Det fryktes blant annet at deres stillinger vil bli erstattet av innleide arbeidere fra utenlandske selskaper, med langt dårligere lønn og ansettelsesvilkår enn i Spania.

Streikedatoene blir den 1., 2., 6., 8., 13., 15., 20., 22., 27. og 28. september, ifølge en pressemelding.

Powered by Labrador CMS