Forsvar for det organiserte arbeidslivet

I mandagens høring på Stortinget leverte nestleder i Parat, Vegard Einan, et varmt forsvar for det organiserte og seriøse arbeidslivet hvor hovedregelen er faste ansettelser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var en opplagt Einan som i dag møtte Stortingets arbeids og sosialkomite til høring om å stramme inn arbeidsmiljølovens åpning for midlertidige ansettelser.

– Hovedregelen i norsk arbeidsliv har vært faste ansettelser, det har på mange måter vært et adelsmerke for arbeidslivet vårt. La det ikke være noen tvil, Parat støtter forslaget om å endre arbeidsmiljøloven slik at vi får strammet inn på adgangen til å ansette midlertidig, sa Einan til stortingspolitikerne.

Det var et representantforslag fra Arbeiderpartiet som dannet grunnlaget for høringen som ble gjennomført i mandag.

– Adgangen til å ansette midlertidig er spesielt utfordrende for unge på vei inn i yrkeslivet. Å gå i banken for å be om boliglån med en kontrakt for et midlertidig arbeidsforhold i lomma er utfordrende, sa Einan.

Han trakk frem den usikkerheten stortingspolitikerne våre står overfor hver fjerde år, når er spent på om de først blir nominert til stortingslistene for så å drive valgkamp og være spent på om de blir gjenvalgt til stortinget.

– Denne usikkerheten opplever mange av våre medlemmer hver sjette måned, og det er på mange måter en popularitetskonkurranse. Er jeg populær nok, er jeg godt nok likt? Tør jeg å varsle om kritikkverdige forhold, tør jeg å stå opp mot arbeidsgiver og si fra når det trengs? Dette er noen av de spørsmålene vi vet mange ansatte i midlertidige stillinger strever med, og det gjør noe med arbeidslivet slik vi kjenner det, sa Einan til våre folkevalgte på Stortinget.

Etter høringen vil saken bli behandlet i komiteen, før den til slutt legges frem for endelig behandling i Stortinget. Parat vil følge saken videre.

Du kan se Einan sin innledning ved å følge denne linken til Stortinget. Spol frem til 56:30.

Powered by Labrador CMS