Yilport losser og laster all containertrafikk inn til Oslo. Foto: Lars Kringstad/Yilport

Forhandlingsstart i Yilport

Fredag starter årets lønnsforhandlinger for Parats medlemmer ansatt i Yilport. Parats forhandlingsleder Kjell Morten Aune sier kravet er en forsvarlig økonomisk ramme.

Publisert Sist oppdatert

Yilport har avtale med Oslo havn om å losse og laste all containertrafikk inn til Oslo. Oslo havn er den travleste havnen i hele Norge.

Tariffavtalen er inngått mellom Yilport og Parat og Fagforbundet og omfatter de ansatte på havnen. Partene i forhandlingene er dermed arbeidsgiver, Fagforbundet og Parat.

Krever en forsvarlig økonomisk ramme

– Vi krever en forsvarlig økonomisk ramme, som skal fordeles med generelle tillegg og økning i tabellen. Rammen for oppgjøret vil også regulere alle variable satser med samme beløp, sier Parats forhandlingsleder Kjell Morten Aune.

Han sier det konkrete kravet først vil være klart etter en gjennomgang av økonomi, framtidsutsikter og konkurransesituasjonen, men antyder et naturlig sammenligningsgrunnlag.

– Oslo kommune endte opp med en ramme på 5,4 prosent, og det vil muligens være et sammenligningsgrunnlag, sier Aune.

Om forhandlingene

I tillegg til Aune deltar Yilports hovedtillitsvalgt i Parat, Lars Kringstad, i årets forhandlinger.

Årets oppgjør er et mellomoppgjør. I mellomoppgjørene forhandler partene kun om lønn, i motsetning til i hovedoppgjørene der partene også forhandler om selve ordlyden i tariffavtalene.

Forhandlingene vil foregå i Yilports lokaler på Sjursøya og starter onsdag klokken 9.00.

Powered by Labrador CMS