Fra venstre: Parats forhandlingsleder Grete Dieserud, hovedtillitsvalgt i Parat Gate Gourmet Arvydas Dragonas og hovedtillitsvalgt i Radisson Blu Plaza, Dragoje Milovanovic. Foto: Helene Husebø.

Forhandlingsstart i Riksavtalen

Parat har startet tarifforhandlinger med NHO Reiseliv om lønnstillegg og revisjon av Riksavtalen. Kravene fra Parat er ifølge forhandlingsleder Grete Dieserud i tråd med det som ble oppnådd i frontfagsoppgjøret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Parats forhandlingsleder sier minstelønnssatsene må heves i årets lønnsoppgjør og at det vil bli fremmet særskilte krav for lavlønte.

– I tillegg til lønnskravene krever vi at arbeidsgiver godkjenner arbeidstakers fagutdanning og praksis, i og utenfor Norge. Fagutdanning skal gi uttelling ved lønnsfastsettelsen. Parat krever i tillegg at arbeidsgiver må forskuttere sykepenger, sier Dieserud.

Hun sier Parat også er opptatt av at alle skal få reell mulighet til etter- og videreutdanning, der utdanningstilbudet må tilrettelegges med bidrag fra arbeidsgiver.

– Vårt krav er at arbeidsgiver bidrar økonomisk til etterutdanning. Her forutsetter vi en tre-parts løsning, der også myndighetene bidrar med penger. Norske arbeidstakere har allerede høy kompetanse, men vi må samtidig settes i stand til å vedlikeholde og utvikle denne kompetansen i takt med bedriftenes behov, sier Parats forhandlingsleder.

Powered by Labrador CMS