Kravoverlevering: Leder for tariff i Virke, Bård Westbye (t.h), og nestleder i Parat, Unn Kristin Olsen. Foto: Vetle Daler.

Forhandlingene mellom YS og Virke er i gang

Onsdag startet det sentrale lønnsoppgjøret mellom YS og arbeidsgiverforeningen Virke. Nestleder for YS Privat, Eirik Bornø, sier YS forventer et resultat på linje med frontfaget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Bornø sier arbeidstakersiden har vist moderasjon i lønnsoppgjørene de siste årene og har gjort mye for å få norsk økonomi på rett kjøl.

– Når vi nå ser at både rentenivået og oljepengebruken er tilbake på normalt nivå, må dette også gjelde lønnsreguleringene, sier han.

Frontfaget er retningsgivende

YS forventer en merkbar reallønnsøkning i årets mellomoppgjør.

– Resultatet fra frontfaget ligger til grunn for våre krav sier Bornø.

Nestleder i Parat og leder for Parats forhandlingsdelegasjon, Unn Kristin Olsen, sier hun ser frem til gode og konstruktive forhandlinger.

– På linje med Spekter-oppgjøret er det tradisjon for at også Virkeoppgjøret følger frontfaget, sier hun til Parat24.

Årets forhandlinger er et mellomoppgjør, og det skal kun forhandles om lønn. Oppgjøret er samordnet. Det vil si at YS-forbund som har avtaler med Virke forhandler sammen.

Disse forbundene er med i Virke-oppgjøret: Parat, Finansforbundet, Delta, Negotia og Yrkestrafikkforbundet. Det er satt av to dager til forhandlingene. Når de sentrale forhandlingene er avsluttet, fortsetter lønnsoppgjøret med lokale forhandlinger.

Powered by Labrador CMS