Flytider under lupen

Kris Major og Nikki Jones er eksperter på regler knyttet til hvor mye og lenge, luftfartsansatte kan være på jobb og hvor lenge de må hvile mellom hver vakt. Denne uken har Parat kabinforbund samlet tillitsvalgte i SAS, Norwegian, Widerøe og Thomas Cock for å lære mer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Leder for Parat kabinforbund, Anneli Nyberg, sier regelverket til EASA (European Aviation Safety Agency) er både omfattende og komplisert.

– Regelverket er felles for hele Europa, men praktiseres noe ulikt i de forskjellige landene og i hvert enkelt flyselskap. Dette skaper utfordringer for ansatte og ikke minst for oss som er tillitsvalgte, sier Nyberg

Kabinforbundet har hentet to av Europas fremste eksperter på området for å lære mer.

– Luftfartstilsynet her i landet har ikke nødvendig kunnskap og vi er heldige som har fått Major og Jones fra ETF (European Transport Workers’ Federation) til dette møtet, der vi har samlet 25 tillitsvalgte. For å påvirke og kanskje endre noe av regelverket, er vi avhengige av å kunne det godt selv, sier Nyberg.

Parat har utarbeidet en folder «EASA Flight and Duty Time Limitations (FTL)» som i tabellform gir en detaljert oversikt over flytidsbegrensningene og hviletider. Folderen kan du få tilsendt ved henvendelse på e-post: forhandling@parat.com.

Nikki Jones er ekspertpå regelverket til EASA (European Aviation Safety Agency). Foto: Trygve Bergsland.

Powered by Labrador CMS