Flyselskaper har falt 5 milliarder i verdi på Oslo Børs i høst

Flyselskapene SAS, Norwegian, Flyr og Norse Atlantic har stupt på børsen i høst. Siden august har de samlet tapt mer enn 5 milliarder i børsverdi.

Publisert Sist oppdatert

Situasjonen er verst for ferskingene Flyr og Norse, som ble startet opp i henholdsvis 2020 og 2021. Begge selskapers aksjekurs har falt med nesten 70 prosent siden august, skriver Dagens Næringsliv.

For SAS, som står i en restruktureringsprosess, er nedgangen på nesten 30 prosent i samme periode, mens Norwegian har tapt seg med 30 prosent.

Flynæringen led først under koronapandemien på grunn av reiserestriksjoner, men nå er det nye kriser som fører til blodrøde tall, sier flyekspert og økonomiprofessor Frode Steen ved NHH til avisa.

– Når det gjelder fritidsreiser, er pandemiproblemene så å si over. Nå er det prissituasjonen, med markant økte kostnader, og krig i Europa som er det nye. Økte kostnader er bekymringen i markedet, sier Steen.

Flyr ligger kanskje dårligst an av de tre. Selskapet varslet like etter månedsskiftet at de kutter kraftig ned på innenlandsflygninger i vinter for å spare 400 millioner kroner. De må permittere ansatte og skal ha en bemanning tilsvarende fem-seks fly.

Powered by Labrador CMS