Direktør Sven Marius Urke i Domstoladministrasjonen. Foto: Trygve Bergsland

Felles sorenskriver i Halden og Fredrikstad

Domstoladministrasjonen har vedtatt felles ledelse for Halden og Fredrikstad tingrett. De har også innstilt på å slå sammen Fosen tingrett og Sør Trøndelag tingrett. Justisminister Tor Mikkel Wara (FrP) avviser at det foregår en snikprosess.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Halden Arbeiderblad begrunner Domstoladministrasjonen vedtaket om felles ledelse for Halden og Fredrikstad tingrett med begge en relativt liten bemanning og geografiske nærhet.

Sammenslåing også i Trøndelag

Avisen Fosna-Folket refererer til Domstoladministrasjonens begrunnelse for sammenslåing av Fosen tingrett og Sør Trøndelag tingrett med bedre ressursutnyttelse, mindre sårbarhet og mer effektiv saksavvikling.

Hovedtillitsvalgt for Parat i domstolene, Nina Anderson, ønsker en helhetlig gjennomgang av domstolenes organisering.

– Regjeringen satte i 2017 ned en domstolkommisjon som skal levere en NOU i 2020. For oss er det viktig å sikre en prinsipiell og helhetlig tilnærming til strukturendringer i domstolene, har Anderson tidligere uttalt til Parat24.

Avviser sniksammenslåing

De ansatte i Halden tingrett er ikke entusiastiske til forslaget, og konstituert sorenskriver i Halden Svein Magnussen, uttalte til Rett24 at de ansatte frykter dette kan være en «snikinnføring av en sammenslåingsprosess».

I et skriftlig svar til Stortinget skriver justisministeren ifølge Rett24 at felles ledelse ved domstolene i Halden og Fredrikstad ikke er et tiltak for å forskuttere mulige strukturendringer.

– Hovedformålet med ordningen med felles ledelse er å øke fleksibiliteten, bedre ressursutnyttelsen og redusere sårbarheten i domstolene, skriver Wara i et svar til Stortinget.

Les også andre saker Parat24 har skrevet om saken:

Felles domstol i Moss, Sarpsborg, Fredrikstad og Halden

Ber om ro i domstolene

Powered by Labrador CMS