Parats forhandlingsleder, Grete Dieserud, er klar for to dagers mekling Foto: Helene Husebø/Parat

Fare for hotellstreik fra lørdag

Torsdag starter mekling på Riksavtalen, der Parat og Fellesforbundet mekler parallelt. Kommer ikke partene til enighet innen midnatt fredag kan det bli streik fra lørdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Dersom det blir streik vil Parat ta ut medlemmer ved Grand Hotell Oslo By Scandic og Raddison Blu Plaza hotell.

Fellesforbundet har varslet at de tar ut medlemmer ved 36 hoteller i Kristiansand, Stavanger, Bergen og Tromsø.

Forhandlingsleder Grete Dieserud i Parat går til meklingen med mål om å finne en løsning. Ved starten av forhandlingene sa hun at Parats krav i forhandlingene er i tråd med det som ble oppnådd i frontfaget.

Parats forhandlingsleder mener minstelønnssatsene må heves i årets lønnsoppgjør og det er fremmet særskilte krav for lavlønte.

– I tillegg til lønnskravene krever vi at arbeidsgiver godkjenner arbeidstakers fagutdanning og praksis, i og utenfor Norge. Fagutdanning skal gi uttelling ved lønnsfastsettelsen. Parat har i tillegg krav om at arbeidsgiver må forskuttere sykepenger, sier Dieserud.

Hun sier Parat også er opptatt av at alle skal få reell mulighet til etter- og videreutdanning, der utdanningstilbudet må tilrettelegges med bidrag fra arbeidsgiver.

– Vårt krav er at arbeidsgiver bidrar økonomisk til etterutdanning. Her forutsetter vi en tre-parts løsning, der også myndighetene bidrar med penger. Norske arbeidstakere har allerede høy kompetanse, men de må samtidig settes i stand til å vedlikeholde og utvikle denne kompetansen i takt med bedriftenes behov, sier Parats forhandlingsleder.

Parats forhandlingsutvalg består av Grete Dieserud, Dragoje Milovanovic, Nils Henjum og Arvydas Dragonas

Powered by Labrador CMS