Parat-advokat Sigurd Øyvind Kambestad vant frem i Høyesterett sammen med Fellesforbundet og LO. Foto: Trygve Bergsland

Fagforeningene vant frem i Høyesterett

Høyesterett har kommet frem til at man har krav på dekning av sakskostnader også der en tredjepart har betalt disse, for eksempel en fagforening. – Dette betyr at vi kan fortsette å yte like god rettsbistand til medlemmene, sier Parat-advokat Sigurd Øyvind Kambestad.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Parat vant frem i Høyesterett sammen med LO og Fellesforbundet som partshjelper i saken et LO-medlem reiste mot Arbeids- og velferdsdirektoratet.

Lagmannsretten hadde tidligere slått fast at medlemmet, som har vunnet frem med krav om endring av et NAV-vedtak, ikke hadde krav på dekning av sakskostnader fordi medlemmet selv ikke har egne utgifter. Sakskostnadene var betalt av fagforeningen.

Høyesterett har nå slått fast at man har krav på dekning av sakskostnader også der en tredjepart, for eksempel en fagforening, har betalt disse. Parat-advokat Sigurd Øyvind Kambestad mener saken har belyst et viktig prinsipielt spørsmål, og er glad for at Høyesteretts beslutning.

– Dekning av saksomkostninger er en viktig forutsetning for vår mulighet til å yte bistand til medlemmene. Når Høyesterett nå slår fast at man har krav på dekning også der fagforeningen har betalt for sakskostnadene, betyr dette at vi kan fortsette å yte like god rettsbistand til medlemmene. Vi opprettholder medlemmenes rettssikkerhet og kan fortsette å bidra til rettsavklaring, sier han.

Powered by Labrador CMS