Parat-leder Vegard Einan sier forskjellen mellom LO og Parat er uavhengigheten til partipolitikken og at Parat jobber mer med sak og mindre med ideologi.

Fagforbundet i LO gir millioner til Arbeiderpartiet

LOs største forbund, Fagforbundet, gir Arbeiderpartiet 6 millioner kroner etter at partisekretær Kjersti Stenseng ba om penger for å vinne årets valgkamp. Parat-leder Vegard Einan sier han er glad for å slippe å bruke medlemspenger på partipolitikk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I et brev sendt til LOs mange forbund i fjor høst, skrev partisekretær Kjersti Stenseng (Ap) at «en effektiv og god valgkamp krever mye ressurser, ikke minst økonomisk», skriver Aftenposten.

Penger til Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet

Et av forbundene som spytter penger inn i Arbeiderpartiets valgkampkonto, er Fagforbundet. I år skal de gi to millioner kroner, fordelt på to bevilgninger, mer enn ved forrige kommunestyre- og fylkestingsvalg i 2015.

– Jeg forventer at de får 5 millioner i valgkampstøtte. Jeg antar at forbundsstyret vil få saken til behandling i midten av mars, sier Gunn Karin Gjul, leder for Fagforbundets samfunnspolitiske avdeling, til avisen.

Forbundet ga også en million kroner i «aktivitetsstøtte» i fjor, noe som betyr at Fagforbundet gir Arbeiderpartiet 6 millioner kroner til valgkampen, skriver Aftenposten.

SV og Sp fikk i fjor en million kroner hver. Også de vil få nye millioner i år.

Partipolitisk uavhengig

Parat bruker ifølge Einan ikke én krone på støtte til partiene.

– Vi er partipolitisk uavhengige og bruker ikke noe av medlemmenes penger til å støtte politiske partier. For oss er denne avstanden fra partistøtte en styrke som gjør at vi lettere kan ha dialog med alle partiene på Stortinget, sier Einan.

Parat-lederen sier han jobber mye med arbeidslivspolitikk og har behov for god kontakt med alle partier, uavhengig av partifarge.

– Det som skiller oss fra LO er nok nettopp uavhengigheten og at vi jobber mer med sak og mindre med ideologi, sier Einan.

Powered by Labrador CMS