Illustrasjonsfoto: iStock / Getty Images

EU, EØS og norsk arbeidsliv

EU og EØS-avtalen påvirker oss som arbeidstakere i større eller mindre grad hver eneste dag. Onsdag arrangerer regionavdelingene i Parat, Negotia, Delta og Yrkestrafikkforbundet et felles medlemsmøte om EU og EØS-avtalen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

EU og EØS-avtalen påvirker norske arbeidstakere gjennom en rekke direktiver og forordninger hver eneste dag. De siste årene har vi også sett hvordan økt konkurranse fra utlandet sammen med arbeidsinnvandring fra land som har andre vilkår enn det vi er vant med bidratt til å utfordre norske bedrifter og arbeidstakere på en rekke områder.

Ståle Botn, Rådgiver for Parat i region Øst, sier det er viktig at arbeidstakerorganisjonene er aktive i debatten om EU og EØS-avtalen.

– Det er sterke krefter både på høyre og venstresiden i det politiske landskapet som har sterke og tidvis tabloide meninger om EU og EØS. Da er det viktig at Parat engasjerer sine medlemmer og tillitsvalgte i debatten og bidrar til en nøktern og god informasjonsflyt, sier han.

Han sier det bare er på denne måten Parat som organisasjon kan være rustet til å møte de utfordringene som finnes, og som måtte ligge foran oss.

– Våre medlemmer fortjener og forventer at Parat bidrar til en saklig debatt rundt temaet, sier Botn.

Irene Johansen, som er Nestleder i Europabevegelsen og leder av arbeidslivsutvalget vil delta, sammen med Boye Ullmann som er Faglig leder i Nei til EU. Møtet avholdes i YS-kantina, onsdag klokken 17:00. Les mer om arrangementet her.

Powered by Labrador CMS