Les

Enklere pensjon for alle med innskuddspensjon

Egen pensjonskonto trådte i kraft 1. februar 2021 som et resultat av endringer i innskuddspensjonsloven. Pensjonsekspert og advokat i Parat, Andreas Moen, sier de nye reglene forenkler pensjonssparingen for veldig mange.

Av Helene Husebø Publisert dato 25.03.2021 13:00 redigert 25.03.2021 13:55

Formålet har vært å gjøre pensjon enklere og gi arbeidstakerne mer pensjon for pengene. Ansatte skal få økt innflytelse over pensjonen sin, bedre oversikt og informasjon, og sist, men ikke minst, lavere kostnader.

Pensjonsekspert og advokat i Parat, Andreas Moen, sier de nye reglene forenkler pensjonssparingen for veldig mange.
– Det nye er ikke bare at vi får en egen pensjonskonto. Det nye er også at du selv kan bestemme hvem det er du vil skal forvalte din pensjonskonto, passe på pengene dine og investere dem fornuftig. Dette kan du velge uavhengig av hvilken leverandør arbeidsgiveren din bruker. Mange vil være usikre på å ta egne valg rundt selvvalgt pensjonsleverandør. Men her har fagforeningene tatt et kollektivt ansvar og forhandlet frem gode vilkår på vegne av svært mange samtidig. Dette gir trygghet og garantert lave priser for dem som velger fagforeningens fellesskap, sier Moen.

Nå får alle medlemmer av et YS-forbund, Parat-medlemmer inkludert, tilgang til den nye avtalen fremforhandlet av det nye YS Pensjon.
– Samarbeidsavtalen mellom YS Pensjon og Nordea Liv sikrer medlemmene spesielt gode priser på forvaltningen av egen pensjonskonto. For deg betyr dette lavere kostander og mer i pensjon, sier Moen.

Moen vil i et webinar torsdag 25. mars gi en kort forklaring på fordelene ved egen pensjonskonto, og fordelene ved å velge YS Pensjon. Webinaret ser du her klokken 14:00.

Våre medlemsblader
Video

Frigjørings- og veterandagen

YS kritisk til forsvarssatsingen: – Må handle om mer enn materiell

Meklingen i gang i privat sektor

Brudd i meklingen i lønnsoppgjøret i privat sektor

© Parat
– din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270

Parats presserom
RSS nyhetsstrøm
Våre nettsteder:

parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com 
parattariff.com 
parat.com/pensjon
parat.com/tillitsvalgt 
parat.com/ledere
parat.com/UNG

Ansvarlig redaktør

Trygve Bergsland

Redaktørplakaten
Vær varsom-plakaten
Kontakt oss 

Tlf  +47 482 10 100

post@parat.com
webmaster@parat.com
medlem@parat.com

Lakkegata 23
Postboks 9029 Grønland
0187 Oslo