Les

Enklere pensjon for alle med innskuddspensjon

Egen pensjonskonto trådte i kraft 1. februar 2021 som et resultat av endringer i innskuddspensjonsloven. Pensjonsekspert og advokat i Parat, Andreas Moen, sier de nye reglene forenkler pensjonssparingen for veldig mange.

Av Helene Husebø Publisert dato 25.03.2021 13:00 redigert 25.03.2021 13:55

Formålet har vært å gjøre pensjon enklere og gi arbeidstakerne mer pensjon for pengene. Ansatte skal få økt innflytelse over pensjonen sin, bedre oversikt og informasjon, og sist, men ikke minst, lavere kostnader.

Pensjonsekspert og advokat i Parat, Andreas Moen, sier de nye reglene forenkler pensjonssparingen for veldig mange.
– Det nye er ikke bare at vi får en egen pensjonskonto. Det nye er også at du selv kan bestemme hvem det er du vil skal forvalte din pensjonskonto, passe på pengene dine og investere dem fornuftig. Dette kan du velge uavhengig av hvilken leverandør arbeidsgiveren din bruker. Mange vil være usikre på å ta egne valg rundt selvvalgt pensjonsleverandør. Men her har fagforeningene tatt et kollektivt ansvar og forhandlet frem gode vilkår på vegne av svært mange samtidig. Dette gir trygghet og garantert lave priser for dem som velger fagforeningens fellesskap, sier Moen.

Nå får alle medlemmer av et YS-forbund, Parat-medlemmer inkludert, tilgang til den nye avtalen fremforhandlet av det nye YS Pensjon.
– Samarbeidsavtalen mellom YS Pensjon og Nordea Liv sikrer medlemmene spesielt gode priser på forvaltningen av egen pensjonskonto. For deg betyr dette lavere kostander og mer i pensjon, sier Moen.

Moen vil i et webinar torsdag 25. mars gi en kort forklaring på fordelene ved egen pensjonskonto, og fordelene ved å velge YS Pensjon. Webinaret ser du her klokken 14:00.

Våre medlemsblader
Video

Rune Berge er årets tillitsvalgt i Parat

Hovedavtalen er grunnloven i arbeidslivet

Bodil Røkke er ny leder i Farmasiforbundet

SAS-pilotene i Parat: – Positive signaler fra regjeringen

Nyvalgt lederduo i Parat

© Parat

– din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270

Parats presserom

RSS nyhetsstrøm

parat.com
Våre nettsteder:

parat.com

parat24.com

paratkompetanse.com 

parattariff.com 

parat.com/pensjon

parat.com/tillitsvalgt 

parat.com/ledere

Kontakt oss 

Tlf  +47 482 10 100

post@parat.com

webmaster@parat.com

Lakkegata 23

Postboks 9029 Grønland

0187 Oslo
Ansvarlig redaktør

Trygve Bergsland

Redaksjonsmedarbeidere

Redaktørplakaten

Vær varsom-plakaten