Enighet om sliterordning

YS og LO ble tirsdag enige om innholdet i den såkalte "sliterordningen" som skal sikre et slitertillegg til de som går av med AFP ved 62, 63 eller 64 år og som ikke har annen arbeidsinntekt ved siden av.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I tariffoppgjøret 2018 ble partene i privat sektor enige om at "Sluttvederlagsavtalen" mellom NHO og LO skulle avvikles og at kapitalen i sluttvederlagsordningen skulle overføres til en ny sliterordning etablert av LO og YS . I tariffoppgjøret 2019 ble hovedreglene for denne sliterordningen avtalt.

Den nye sliterordningen skal gi en ekstra ytelse (slitertillegg) til de som går av med AFP ved 62, 63 eller 64 år uten arbeidsinntekt ved siden av. Parat-leder Vegard Einan er fornøyd med at "sliterne" nå får en ekstra ytelse ved siden av AFP.

Jeg er glad for at vi endelig har fått på plass denne ordningen, sier Einan, som tirsdag skrev under avtalen med LO på vegne av YS.

Forhandlingsdirektør Rolf Negård i NHO er også fornøyd med etableringen av ny sliterordning.

– Ja, dette tror jeg er en god løsning. Det har vært et godt samarbeid mellom LO og YS i arbeidet med denne ordningen, sier han til FriFagbevegelse.

Slitertillegg ytes til arbeidstaker født i 1957 eller senere, og er betinget av at arbeidstakeren har fått innvilget AFP fra Fellesordningen for avtalefestet pensjon, har vært ansatt i foretak tilsluttet sliterordningen, og har hatt en gjennomsnittlig inntekt de tre siste kalenderår som ikke overstiger 7,1 G (p.t ca 690 000 kroner). Utbetalinger av slitertillegg opphører ved fylte 80 år eller ved tidligere død.

Les mer om sliterordningen her

Powered by Labrador CMS