Les

Enighet om feriepenger til arbeidsløse

Fremskrittspartiet har fått med seg regjeringspartiene på å gi feriepenger til alle som har vært arbeidsløse under koronapandemien i 2020 og 2021.
Av NTB-Johan Falnes Publisert dato 12.02.2021 10:50 redigert 16.02.2021 15:02
Fremskrittspartiet har fått med seg regjeringspartiene på å gi feriepenger til alle som har vært arbeidsløse under koronapandemien i 2020 og 2021.

Det er klart etter et møte i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget torsdag.

Enigheten betyr at alle som har mottatt dagpenger i 2020 og 2021, skal få feriepenger i år og neste år.
– Det er en viktig sak med den situasjonen vi har nå med over 200.000 ledige, sier komitéleder Erlend Wiborg (Frp) til NTB.

Forlengelse til 1. oktober
Komitéflertallet stadfester også Stortingets tidligere vedtak om at de utvidede permitteringsordningene som er innført i forbindelse med koronakrisen, skal forlenges til 1. oktober.

De tre regjeringspartiene står for sin del fast på at permitteringsordningene bør utløpe 1. juli, slik regjeringen har foreslått.
– Vi opplever her at flertallet i Stortinget velger å gå inn for å forlenge det så lenge at vi er redd for at de forlenger krisen, sier Høyres stortingsrepresentant Heidi Nordby Lunde.

De økonomiske ordningene bør ikke vare lenger enn smitteverntiltakene tilsier, advarer hun og viser til at store deler av befolkningen forhåpentligvis vil være vaksinert til sommeren, slik at smitteverntiltakene kan rulles tilbake.

– Når vi ruller smitteverntiltakene tilbake, så må også de økonomiske tiltakene rulles tilbake. Hvis ikke står folk i fare for å gå lenger enn nødvendig på støtteordninger.

Venstresiden krever permanent ordning
Arbeiderpartiets arbeidspolitiske talsperson Rigmor Aasrud mener høyresiden gjør det eneste riktige når arbeidsledige og permitterte nå sikres feriepenger til sommeren.

Men der høyresiden går inn for en midlertidig løsning, ønsker venstresiden å gjeninnføre feriepengene permanent. Feriepenger på dagpenger ble fjernet fra 2015.
– Høyre kalte dette ko-ko bare for et par måneder siden. Det som derimot er ko-ko, er at når de først sier at de innser alvoret i denne saken, så snur de bare midlertidig. Vi trenger nytt flertall på Stortinget for å få rettet opp i denne urettferdige politikken permanent, sier Aasrud.
Våre medlemsblader
Video

Et korona-trygt og verdiskapende arbeidsliv

Harald Eia: Fagforeninger er avgjørende for velferd

NPL foreslår langtidsplaner i politiet

Jobbskaperne – NHOs årskonferanse 2021

Juleglede på Gardermoen

© Parat - din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270
Parats presserom
RSS nyhetsstrøm
parat.com

Våre nettsteder:  
parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com 
parattariff.com 
parat.com/pensjon
parat.com/tillitsvalgt 

parat.com/ledere

Ansvarlig redaktør
Trygve Bergsland
Redaksjonsmedarbeidere
Redaktørplakaten
Vær varsom-plakaten

Kontakt oss

Tlf  +47 482 10 100
post@parat.com
webmaster@parat.com
Lakkegata 23 
Postboks 9029 Grønland
0133 Oslo