Parats forhandlingsutvalg på oljetransportavtalen er fornøyd med at de greide å komme til enighet. Forhandlingsutvalget består av f.v Jan Granberg, Kjell Morten Aune, Preben Espeland, Thomas Lilloe og Jo Hoel Foto: Lill J. Fischer/Parat

Enighet i oljetransport-meklingen

En streik, som ville rammet distribusjon av drivstoff og tanking av fly på Gardermoen, er avverget, etter at partene kom til enighet i meklingen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Parat og Norsk Industri ble ved midnatt enige om ny tariffavtale for arbeidstakere som er omfattet av oljetransportavtalen. Parats forhandlingsleder, Thomas Lilloe, sier det er enighet om et oppgjør som ligger innenfor rammen av frontfagsoppgjøret.

Parat-forhandleren sier det også er lagt til rette for at sjåfører med fagbrev kan forhandle fagarbeiderlønn i lokale forhandlinger.
– Det stilles strenge krav til denne type transport for å kunne utføre sikker håndtering av eksplosiv last, sier Lilloe.

Partene er enige om en ny bestemmelse om at det kan fastsettes i lokal lønnsavtale at fagbrev og eventuelle kompetansetillegg kan ses i sammenheng.

­– Endringen åpner for lokale forhandlingsløsninger slik at også sjåfører kan få godkjent fagbrev og fagbrevtillegg. Men øvrige tillegg som er gitt som kompetansetillegg må da ses i sammenheng med tillegget på 10 kroner i timen.

Det kan for eksempel bety at en i en enkeltsak får redusert effekt av fagbrevtillegget det året man får det godkjent, sier Lilloe.

Parat var klare til å ta ut 37 av sine medlemmer i streik fra mandag, mens Fellesforbundet ville tatt ut 18 arbeidstakere.

I tråd med resultatet fra frontfagsoppgjøret blir det gitt et generelt tillegg på 50 øre per time til alle fra 1. april i år.


Se hele resultatet av oppgjøret her

Riksmeklerens møtebok

Powered by Labrador CMS