Anders Fredheim og forhandler i Parat, Renate Messel Hegre. Foto: Malin Lindstrom

Enighet i lønnsoppgjøret for Parats medlemmer i sykehus

Natt til tirsdag ble det enighet i lønnsoppgjøret for ansatte i helseforetakene. Alle Parats medlemmer i sykehusene er sikret generelle lønnstillegg på linje med resten av offentlig sektor. - Dette vil gi våre medlemmer en bedre mulighet til å møte dagens økte kostnader, sier foretakstillitsvalgt ved Oslo Universitetssykehus, Anders Fredheim.

Publisert Sist oppdatert
Medlemmene i Parat og Delta i sykehusene er sikret et lønnstillegg på minst 12 000 kroner, og rammen for oppgjøret er på 3,84 prosent.

- Vi er fornøyde med at våre medlemmer nå har fått et resultat som gir noe over frontfagsrammen, og som er på linje med oppgjøret i staten, sier Fredheim.

Han er spesielt fornøyd med at overenskomsten legger til grunn og intensiverer arbeidet mot en heltidskultur.

- Men, jeg skulle gjerne sett et skille mellom stillingsgruppe 2 og 3. Det fikk vi ikke på plass i denne omgang, sier Fredheim.

Forhandlingsleder for YS Spekter, Lizzie Ruud Thorkildsen, sier det er oppnådd et akseptabelt resultat i tråd med resultatet i andre deler av offentlig sektor.

– Vi har fått gjennomslag for flere krav som er viktige for våre medlemmer, sier hun.

Alle Parats medlemmer i sykehusene er sikret et lønnstillegg på minst 12.000 kroner.

* Ufaglærte med 10 års ansiennitet eller mer får ytterligere 1.000 kroner.

* Fagarbeidere med 10 års ansiennitet eller mer får ytterligere 5.000 kroner i lønnstillegg og får derved en lønnsøkning på 17.000 kroner

* Ansatte som ikke er innplassert i stillingsgruppe får 4,1 prosent.

* Rammen for oppgjøret er på 3,84 prosent.

Powered by Labrador CMS