Forhandlingsutvalget, f.v Nina Ivarsen, Katrine Andersen Roald og Lin Beate Karsten, er fornøyd med at det ble en forhandlingsløsning. Foto: Lill J. Fischer/Parat

Enighet i funksjonæroppgjøret

Torsdag ettermiddag ble Parat, Negotia og Yrkestrafikkforbundet og NHO enige om revisjon av funksjonæravtalen.

Publisert Sist oppdatert

Funksjonæravtalen er det største avtaleområdet for Parat i NHO-området, og forhandlingene omfatter nærmere 1700 medlemmer i mer enn 220 virksomheter.

Parats forhandlingsleder, Katrine Andersen Roald, sier at det har vært en konstruktiv dialog og er fornøyd med at de kom til en forhandlingsløsning. Det partene ikke greide å finne en felles løsning på, skal det jobbes videre med i tariffperioden.

Partene har blitt enige om en styrking av likestillings- og ikke-diskrimineringsbestemmelsene. Dette innebærer at avtalens ordlyd er oppdatert i samsvar med de nye bestemmelsene for forbud om diskriminering. I tillegg er bedriftens konkrete plikt til å ivareta likestillingsperspektivet i personalpolitikken beholdt, sammen med en fremheving av plikten til å sikre lik lønn for likt arbeid, for kvinner og menn.

Partene har også blitt enige om en ny bestemmelse som presiserer arbeidsgiver drøftelsesplikt ovenfor de tillitsvalgte ved bruk av hjemmekontor.

I tillegg er kompetansebestemmelsene oppdatert.

Lønnsbestemmelser

Funksjonæravtalen er en avtale hvor all lønnsfastsettelse i hovedsak skjer lokalt i den enkelte virksomhet.

Protokoll

Powered by Labrador CMS