Parats politiske ledelse møtte tirsdag medlemmer i Stavanger Aftenblad, som også ser fordeler av nedskjæringene i bransjen. Foto: Helene Husebø

Engasjement selv etter harde kutt

Under tirsdagens arbeidsplassbesøk i Stavanger fikk Parats politiske ledelse gleden av å møte engasjerte Parat-medlemmer i Stavanger Aftenblad. De siste årenes endringer i mediebransjen var et av temaene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Parat-tillitsvalgt i Stavanger Aftenblad, Hege Solbakken Sæbø, kunne under tirsdagens besøk fortelle Parat-ledelsen om store endringer i mediebransjen de siste årene. Etter å ha flyttet inn i nye kontorer i Stavanger sentrum for åtte år siden, er det mye som har forandret seg i redaksjonen.

– Vi er nå rundt 100 ansatte etter å ha opplevd store nedskjæringer de siste årene. Avdelingene har endret seg. Fordelen er at vi nå jobber mer på tvers, forteller hun.

Parat-leder Unn Kristin Olsen, nestleder Anneli Nyberg og Parat UNG-leder Kari Nestaas møtte Parat-medlemmene til en uformell prat i Stavanger Aftenblads nye event-rom, der kompetanse og unges synkende organisasjonsgrad ble tema for diskusjon.

Parat-lederen mener vi alle kan bidra til å vise unge at det er det store bildet som teller når det gjelder spørsmålet om å organisere seg.

– Som medlemmer og tillitsvalgte må vi alle bidra til å spre budskapet om at arbeidstakerorganisasjoner ikke bare er der for deg når du er i trøbbel på jobb. Vi jobber kontinuerlig for et bedre arbeidsliv for alle, og Norge hadde ikke vært der vi er i dag hadde det ikke vært for den høye organisasjonsgraden, sier Olsen.

Powered by Labrador CMS