Diskrimineringssak fikk ikke medhold

Som eneste kvinnelige vaktleder i Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) gikk Parat-medlem Marit Segerstråle til rettssak mot arbeidsgiver etter flere år med opplevd diskriminering og trakassering. Hun fikk ikke medhold i tingretten. – Skuffende, sier advokat Annbjørg Nærdal.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Segerstråle har gjennom flere år har opplevd ulike former for diskriminering og ubehagelige opptredener fra ledere og kolleger på sin arbeidsplass i DSS, underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet. I et intervju med Parat24 fremholder hun blant annet at hun opplevde å ikke få samme lønn, muligheter og behandling generelt som sine medarbeidere. Dette dreide seg blant annet om varsling om seksuelle krenkelser i tillegg til diskriminering i forbindelse med graviditet og fødselspermisjon.

Oslo Tingrett konkluderte etter en todagers rettssak at det ikke har forelagt omstendigheter som gir grunn til å tro at Segerstråle har vært utsatt for diskriminering eller trakassering, hverken når det gjelder lønnsutvikling, i forbindelse med fødselspermisjon eller graviditet.

Retten erkjenner derimot uten tvil at arbeidsmiljøet for Segerstråle har vært, og er, utfordrende og vanskelig. "Gjennomgangen taler for at arbeidsgiver har en lang vei å gå når det gjelder HMS-relaterte forhold og kravene til et fullt forsvarlig arbeidsmiljø", står det å lese i dommen.

Parat-advokat Annbjørg Nærdal, som førte saken for Segerstråle, melder at de er skuffet over dommen.

– Dette viser nok en gang hvor vanskelig det er å nå igjennom med trakasseringssaker i retssystemet. Samtidig er vi glade for at retten kom med kraftig kritikk av Segerstråles arbeidsmiljø. Nå etter sommerferien vil vi gå nøyere gjennom saken og ta stilling til om den skal ankes eller ikke, sier Nærdal.

Powered by Labrador CMS