F.v.: Nestleder Anneli Nyberg, generalsekretær Trond Reidar Hole, statssekretær Ingelin Noresjø (KrF) og leder Unn Kristin Olsen. Foto: Helene Husebø

Digitalt innspillsmøte med KrF

Tirsdag hadde Parats politiske ledelse og generalsekretær innspillsmøte med KrF, der statssekretær Ingelin Noresjø tok imot Parats Arbeidsutvalgs politiske innspill til KrFs partiprogram.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Parat-leder Unn Kristin Olsen fremhever at Parats hovedmål er at det skal lønne seg å jobbe, og at arbeidslivet skal være for alle. Dette ønsker hun at de politiske partiene og KrF skal se verdien av i sine partiprogrammer.

– Vårt mål er at flest mulige arbeidstakere skal omfattes av landsdekkende tariffavtaler tilpasset utfordringene i den enkelte sektor, bransje og virksomhet. Vi mener også det må være rom for å være annerledes og at det skal være en generell aksept for å kunne bidra til storsamfunnet ut ifra egne evner. Vi mener derfor det er viktig å øke yrkesdeltakelsen blant dem som har utfordringer på arbeidsmarkedet, forklarer hun.

Luftfarten ble i innspillsmøtet nevnt som bidragsyter til et rikt og levende distrikts-Norge, som er en av KrFs hjertesaker.

– Det å ha flyplasser og flyruter i distriktene generer mange jobber, og bidrar ikke minst til bosetting. Jeg håper KrF ser nærmere på dette, da det vil ta år før flyselskapene er tilbake til samme drift som før koronaen kom og Norge stengte ned, sier Olsen.

Noen av de andre temaer som det ble gitt innspill på var sosial dumping og seriøsitet i arbeidslivet, arbeidslivskriminalitet, Samfunnssikkerhet og beredskap, klima og det grønne skiftet.

Powered by Labrador CMS