Parats nestleder, Anneli Nyberg, ETFs generalsekretær Livia Spera, Trude Mathrisen fra Norwegian kabinforening og Parat-leder Unn Kristin Olsen. Foto: Helene Husebø

Demonstrasjon mot Wizz Air i Budapest

Det ungarske flyselskapet Wizz Air har et frynsete rykte, og de ansatte opplever fagforeningsknusing og dårlige arbeidsforhold. Mandag var Parats leder, nestleder og representanter fra Parat Kabinforbund på plass i Budapest for å demonstrere mot selskapets vilkår.

Publisert Sist oppdatert

European Transport Workers’ Federation (ETF) avholder denne uken kongress i Budapest i Ungarn. På programmet stod blant annet demonstrasjon mot flyselskapet Wizz Air, som er velkjent for å nekte sine ansatte å fagorganisere seg.

Demonstrasjonen fant sted foran det ungarske parlamentet. Parat-leder Unn Kristin Olsen mener det er uhyre viktig at Parat, ved å delta på demonstrasjonen, viser solidaritet med resten av Europa.

- Det vi tar for gitt når det gjelder arbeidsvilkår hjemme i Norge, er det mange som sliter med rett utenfor vår egen stuedør. Når det gjelder Wizz Air tok vi kampen hjemme i Norge for å bli kvitt fagforeningsknuserne. Den kampen vant vi. De må la arbeiderne sine organisere seg, og vi her her i dag for å vise solidaritet med de ansatte, sier hun.

Også nestleder Anneli Nyberg mener Parats tilstedeværelse på demonstrasjonen er betydningsfull.

- Det er svært viktig at vi deltar og viser også utenfor Norge at vi tar en posisjon mot Wizz Air. Vi deltar aktivt i arbeidet, og derfor er dette en svært viktig arena for oss å være tilstede på, sier Nyberg.

Wizz Air har blitt kontaktet for kommentar.

Powered by Labrador CMS