Delta varsler streik i Bane NOR

Parats søsterforbund Delta varsler streik i Bane NOR dersom det ikke blir enighet i meklingen mellom Delta/YS Spekter og Bane NOR/Spekter 26. februar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Medlemmene som blir tatt ut i streik er i hovedsak administrativt ansatte og fagspesialister. Uttaket vil ramme arbeidsgiver og ikke de reisende. Delta organiserer flertallet av toglederne og signal- og teleteknikerne i Bane NOR.

Vi går alltid konstruktivt inn i en mekling med sikte på å få til en løsning. Samtidig er vi klare på hva vi må få innfridd for å skape grunnlag for en meklingsløsning, sier Deltas 1. nestleder og YS Spekter-leder Lizzie Ruud Thorkildsen.

Forhandlingene ble brutt 12. januar i år. Forhandlingene dreide seg om opprettelse av tariffavtale for Bane NOR og om lønnsoppgjør for 2017. Bane NOR er den tidligere statsetaten Jernbaneverket som ble skilt ut som eget selskap per 1.1.2017.

Bane NOR og Deltas hovedtillitsvalgte har i hele 2017 prøvd å komme til enighet om tariffavtale. Forhandlingene ble deretter overtatt av de sentrale partene, YS/Delta og Spekter.

Uenighet om arbeidstidsbestemmelser var hovedgrunnen til brudd i forhandlingene om ny overenskomst mellom YS/Delta og Spekter/Bane NOR.

Meklingen skal gjennomføres mandag 26. februar. Fristen for å komme til enighet går ut ved midnatt natt til tirsdag 27. februar. Dersom partene ikke kommer til enighet kan det bli streik i Bane NOR fra tirsdag 27. Februar, melder Delta.

Powered by Labrador CMS