12000 kroner ekstra i året kommer godt med for huseier Kari Nestaas Foto: Morten Seglem

Byttet bank – sparer 12000 kroner i året

Kari Nestaas fra Voss har benyttet medlemstilbudet i Nordea Direct. Med lav rente får hun 12000 kroner mindre utgifter per år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nestaas er aleneforsørger til tre barn og kjøpte nytt hus i Voss for to år siden. Huset har vært leid ut ett år, og i fjor sommer flyttet hun og barna inn.

Nå står oppussingsprosjektene i kø. Denne sommeren skal huset males og det skal bygges ny terrasse. Kjøkken og bad er allerede pusset opp.

Akkurat nå er jeg i gang med å legge nytt gulv, og selv om jeg gjør mesteparten selv har jeg mer enn nok å bruke pengene på, sier Kari Nestaas.

Enkel prosess

Kari Nestaas beskriver prosessen med å bytte bank som veldig enkel.

– Jeg måtte bare bekrefte at de kunne hente inn opplysninger om inntekt og lån. Selv måtte jeg bare sende inn verdivurdering på huset. Siden jeg har utleieleilighet i kjelleren måtte jeg også sende inn leiekontrakten, sier Nestaas.

Ekstra gunstig topplån for unge

Kari Nestaas er 32 år, og hun har lånt mer enn 75 prosent av verdien må hun ha topplån.

– Siden jeg er under 34 år fikk jeg samme gunstige rente på topplånet. I tillegg har banken ordnet det slik at jeg får nedbetalt topplånet før jeg er 34 år, og ville fått høyere rente, sier hun.

– Topplånet er nedbetalt i april neste år, og fyller 24 i juni, sier Kari Nestaas.

Leder i Parat Ung

I tillegg til å være saksbehandler i Jordskifteretten i Voss er Kari Nestaas leder av Parat Ung. Hun forteller at hun har fått henvendelser fra medlemmer som har spart mye penger på å bytte bank.

Powered by Labrador CMS