Parats forhandlingsdelegasjon i statsoppgjøret. F.v. Jannike Hanssen, Odd Jenvin-Steinsvåg, Unn Kistin Olsen og Johan Hovde (Parat forsvar). Foto: Vetle Daler

Brudd i statsoppgjøret

Det er brudd i forhandlingene om ny hovedtariffavtale i staten. Etter intense forhandlinger lørdag kveld og natt til søndag ble det klart at brudd var uunngåelig for YS Stat.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har strukket oss langt for å finne en forhandlingsløsning, men våre krav har blitt ikke blitt imøtekommet av staten, sier Parats forhandlingsleder Unn Kristin Olsen.

– Selv om partene har kommet fram til en økonomisk ramme i tråd med frontfaget, er det totale tilbudet av en slik art at vi ikke fant å kunne godta det, sier hun.

Staten har heller ikke vært villige til å gjennomføre reelle forhandlinger på andre viktige punkter i tariffavtalen, og har avvist å diskutere taket på pensjonsgivende tillegg. Parat har dessuten krev endringer i lokale bestemmelser hvor målet har vært å styrke de tillitsvalgtes situasjon. Heller ikke dette har staten vært villig til å diskutere.

YS Stat står sammen med Unio og LO Stat, som også har brutt forhandlingene. Hovedtariffoppgjøret i staten går nå til mekling. Meklingsfrist er satt til 23. mai kl 24:00. Dersom denne meklingen ikke fører fram, vil en eventuell streik i staten kunne iverksettes fra 24. mai kl 00:00.

Informasjon om oppgjøret finner du også på www.parat.com og www.jegerstatsansatt.org/

Tariffinformasjon - Brudd i hovedtariffoppgjøret i staten

Powered by Labrador CMS