Brudd i lønnsoppgjøret i Oslo kommune

Lønnsoppgjøret i Oslo kommune går til mekling hos Riksmekleren etter at det ble brudd i forhandlingene fredag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lønnsoppgjøret i Oslo kommune startet for en uke siden, fredag 23. april. Bruddet ble konstatert kl 15.00, før den avtalte fristen som var kl 24.00 30. april.

– Oslo kommune har ikke vist seg villig til å komme oss i møte på kravet om sikring av kjøpekraften. Derfor måtte det bli brudd, sier forhandlingsleder Mona Bjørnstad i YS Kommune Oslo.

Partene skal nå møtes hos Riksmekleren.

– Synd, men ikke uventet, sier Ine Zickfeldt, som representerer Parat i forhandlingene. Nå setter hun sin lit til meklingen.

– Da forventer jeg at vi kommer i mål. Vi er nødt til å opprettholde kjøpekraften for våre medlemmer, sier hun til Parat24.

Blir det ikke enighet i meklingen blir det streik i Oslo kommune fra arbeidstidens begynnelse 27. mai. Meklingen i Oslo kommune, staten og kommunene (KS) vil foregå samtidig.

Les også: Oslo kommune: Lønnsoppgjøret er i gang

YS Kommune (YS-K) Oslo er en sammenslutning av følgende forbund som har medlemmer ansatt i Oslo kommune: Delta, Skolelederforbundet og Parat.
Powered by Labrador CMS