Forhandlingsleder fra Parat, Kjell Morten Aune og tillitsvalgt i Stendi, Bård Henning Midtbøen utenfor NHOs lokaler.

Brudd i forhandlingene om avtalen for barne- og ungdomsvernetjenesten

Mandag kveld brøt Parat forhandlingene med NHO om «536-avtalen». Avtalen omfatter flere private omsorgsvirksomheter, inkludert barnevern, rusomsorg og psykiatri.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge forhandlingsleder fra Parat, Kjell Morten Aune, er konfliktens kjerne at NHO ikke ønsker å likebehandle private og offentlige omsorgsvirksomheter.

Vi hadde før forhandlingsstart 21. november et nøkternt håp om enighet, men NHO ønsker ikke å imøtekomme våre krav om en vesentlig heving av lønn og tillegg for ubekvem arbeidstid, sier Aune.

I tillegg til Parat, har Fagforbundet, Fellesorganisasjonen i LO og Delta fra YS forhandlet med NHO.

Varsler streik

Siden forhandlingene ikke har nådd enighet, varsles det nå streik fra arbeidstakersiden. Aune sier de vil komme tilbake til hvor mange, og hvem som vil bli tatt ut i en streik.

Resultatet av forhandlingene gjør at vi nå må vurdere streik som en siste utvei for å få gjennomslag hos NHO. Det er uholdbart at privatansatte i omsorgsvirksomheter, som i stor grad er finansiert av offentlige midler, skal ha dårligere vilkår enn ansatte i tilsvarende stillinger i offentlige eide virksomheter, sier Aune.

Powered by Labrador CMS