Les

Ber Scandic vente med storkutt

Tillitsvalgte ved Parat i Scandic Hotels, Freddy Paz, Jonas Nilsson og Guillermo Shaw, ber ledelsen i Scandic om å vente med kuttet av 1000 årsverk til regjeringen har besluttet om permitteringsperioden utvides. Foto: Helene Husebø
Scandic Hotels gikk tirsdag ut med nyheten om at kjeden skal kutte hele 1000 årsverk som følge av koronapandemien. De tillitsvalgte ber innstendig ledelsen om å vente med oppsigelsene, og Parat-leder Unn Kristin Olsen krever at politikerne utvider permitteringsperioden.
Av Helene Husebø 02.07.2020 10:57
Scandic Hotels delte tirsdag at de nedbemanner med 1000 årsverk i Norge, og at prosessen vil starte i august. Parat-leder Unn Kristin Olsen krever nå handling fra regjeringen og stortingspolitikerne. 
– Vi trenger en utvidelse av permitteringsperioden til 52 uker, eller i det minste ut året, og vi trenger det nå. Etter sommerferien vil det være for sent for altfor mange. Å gå gjennom ferien med en klump i magen, uten å vite om du har en jobb å komme tilbake til, er fryktelig tøft. Parat har gitt politikerne klar beskjed, og det er viktig at de handler straks, sier Olsen. 

Tillitsvalgte ber ledelsen vente
Tillitsvalgt for Parat på Scandic Holmenkollen Park Hotel, Jonas Nilsson, mener ledelsen i Scandic bør ha is i magen når det gjelder nedbemanningene. 
– Vent med oppsigelsene. Dagpengeperioden er så langt ut oktober, og vi mener ledelsen bør ha is i magen med nedbemanningene til da. Ikke minst bør ledelsen vente og se hva regjeringen beslutter når det gjelder permitteringsperioden. Dette er en krisesituasjon, ikke en vanlig nedgangsperiode. Det er urimelig å kaste folk ut når situasjonen er så usikker for alle, og vi kan ikke akseptere så kraftige kutt i årsverk. Kutt heller ut overtiden og ekstratimene, sier han. 

Også tillitsvalgt for Parat på Scandic Grand Hotel, Freddy Paz, oppfordrer ledelsen til å vente. 
– Vi som er ansatt i hotellbransjen er hardt rammet av denne krisen, og vi ser at dette vil få langsiktige konsekvenser. Likevel mener jeg det er urimelig å gå så hardt ut med nedbemanninger. Selv om vi har et godt samarbeid med ledelsen på Grand, mener jeg det er nødvendig å vente ut året med oppsigelser. Vi ser allerede at det går i bølger, og vi har hatt noen gode helger. Vent ut året, oppfordrer Paz.

Står på for medlemmene
Guillermo Shaw, tillitsvalgt for Parat på Scandic St Olav Hotel, ønsker trygghet for medlemmene sine.
– Jeg står på for dem, og er glad for at vi som er tillitsvalgte har en stemme i prosessen. Det er viktigere enn noen gang å være organisert. Vi kan ikke akseptere disse nedbemanningene, og må prøve å holde så mange som mulig i jobb, for eksempel med å dele opp stillingsprosentene. Vi som er tillitsvalgte må påvirke ledelsen i riktig retning, og jeg håper ledelsen også vil gi oss riktig innsikt i planene videre, sier han.

Parat-leder Olsen avslutter med å opplyse politikerne om at det blir for sent å sette plasteret på til høsten. 
– Økonomisk usikkerhet preger våre medlemmer i hotell- og restaurantbransjen, og sommerferien i år blir vanskelig for mange med dette varselet om oppsigelser. Gi medlemmene våre trygghet og sørg for at de har jobb også på andre siden av koronakrisen, og utvid permitteringsperioden nå, sier hun. 
 
Våre medlemsblader
Video

Hvordan sikrer vi arbeidsplasser etter krisen?

Hvorfor er ikke flere innvandrere fagorganisert?

Åpner for norsk antibiotika-produksjon

Gratis utdanning på nett

Permittering, ferie og feriepenger

© Parat - din arbeidstakerorganisasjon i YS

Org.nr. 971 480 270
Parats presserom
RSS nyhetsstrøm
parat.com

Våre nettsteder:  
parat.com
parat24.com
paratkompetanse.com
parattariff.com

Ansvarlig redaktør
Trygve Bergsland
Redaksjonsmedarbeidere
Redaktørplakaten
Vær varsom-plakaten

Kontakt oss

Tlf  +47 482 10 100
post@parat.com
webmaster@parat.com
Lakkegata 23 
Postboks 9029 Grønland
0133 Oslo