Hans-Christian Gabrielsen, LO-leder Foto: Øyvinn Myge/ASD

Ber KrF kreve pensjon fra første krone

LO holder torsdag appell foran Stortinget med kravet om pensjon fra første krone. De håper KrF vil kjempe for saken under regjeringsforhandlingene, et krav også Parat har fremmet overfor KrF.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I fagbevegelsen og på venstresiden i norsk politikk frykter man at kravet om pensjon fra første krone vil være en tapt sak når Kristelig Folkeparti (KrF) nå har valgt å gå til høyre i norsk politikk.

Nestleder i Parat, Vegard Einan, har tidligere sendt en krystallklar oppfordring til KrF og Ropstads forhandlingsdelegasjon om å stå opp for de aller svakeste i pensjonsmarkedet.

– Parat forventer at Ropstad og KrF forlanger at Solberg-regjeringen går med på en ordning som sikrer pensjonsopptjening fra første krone, har han tidligere sagt til Parat24.

Les også: Parat ber KrF kreve pensjon fra første krone

Alle dagens tre regjeringspartier er steile motstandere av forslaget, og KrF har så langt ikke tonet flagg i saken. LO-leder Hans Christian Gabrielsen gir imidlertid ikke opp.

– Vi har veldig sterke argumenter for å få rettet opp i denne urettferdigheten. Vi vil vise at det slår særlig dårlig ut for kvinner med deltidsstillinger, kanskje med omsorgsoppgaver, og det er jo kjernegrupper for KrF. Så de bør jo ta dette med seg inn i forhandlingene, sier Gabrielsen til NTB.

Les også: Pensjon fra første krone er en god ide

Gabrielsen holder torsdag ettermiddag appell under en politisk markering foran Stortinget for å be politikerne støtte kravet.

KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad sier til NTB at partiet ikke har diskutert saken i stortingsgruppa ennå, og punkter til regjeringssonderingene vil de komme tilbake til.

Frykter tapt sak

Det var Ap og SV som før sommeren fremmet forslag om å gi pensjonsopptjening fra første krone og uansett alder og størrelse på stillingsbrøk. Saken skulle egentlig behandles i høst, og partiene hadde godt håp om å få med seg KrF og Sp. Saken ble imidlertid skjøvet på i påvente av KrFs veivalg mellom høyre- og venstresiden i norsk politikk forrige uke. Nå frykter venstresiden at saken kan være tapt.

– KrFs valg er et dårlig retningsvalg for arbeidslivet, sier stortingsrepresentant for Ap Arild Grande til Frifagbevegelse.

Les også: Pensjonsslaget i Stortinget

Powered by Labrador CMS