F.v. Tore Salvesen, Maria Aasen-Svensrud, Lene Vågslid og Geir Krogh. Foto: Vetle Daler

Bekymret for mangel på kompetanse i politiet

Politireform, kompetanse og langtidsplaner var blant temaene da Norges politilederlag i Parat møtte Arbeiderpartiets justispolitikere på Stortinget torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Mangelen på digital kompetanse var en av utfordringene politilederne tok opp i møtet med Lene Vågslid og Maria Aasen-Svensrud, to av tre Arbeiderparti-politikere i justiskomiteen.

– Vi er også bekymret for kompetansen i politiet, spesielt på IKT-området. Det ser ikke bra ut, sa justiskomiteens leder Lene Vågslid til NPL-leder Geir Krogh og nestleder Tore Salvesen.

– Det er viktig å se på hvordan vi på best mulig måte kan få den kompetansen vi trenger for å møte både framtidas kriminalitetsutfordringer, og en politiutdanning som svarer på de utfordringene vi ser, sa Vågslid, og la til at hun er veldig opptatt av å ha god dialog med de ulike fagforeningene

– Det er de som er nærmest både de ansatte og lederne i politiet, så vi vil gjerne ofte ha slike møter for å bidra til å utvikle best mulig politikk, sa Vågslid.

I møtet etterlyste Krogh langtidsplaner for politiet, noe Ap-politikerne langt på vei var enig i at det er behov for.

– Vi trenger flerårige virksomhetsplaner, slik at vi kan gjøre de riktige prioriteringene over tid, ikke bare gjøre litt av alt hele tiden, sa Geir Krogh.

– Dette er vi enige om. Det mangler planer for mye i politiet, sa Vågslid, som også sa at hun mener politireformen er underfinansiert.

– Vi er bekymret for politiets operative evner, sa hun og fikk støtte fra Salvesen og Krogh.

Geir Krogh er fornøyd med torsdagens møte i Stortinget.

– Det er viktig for medlemmene våre at vi har en god dialog med lederen for justiskomiteen, og jeg opplever at Lene Vågslid og de andre var lydhøre for våre innspill, sier han.

Powered by Labrador CMS