Arendalsuka: Er ostehøvel riktig verktøy?

Tema for YS Stats arrangement under Arendalsuka mandag er "avbyråkratiserings- og effektivitetsreformen" ("ABE-reformen"). Se debatten direkte her fra kl 18.30.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Spørsmålet som stilles er hvorvidt såkalte "ostehøvelkutt" sørger for best mulig bruk av fellesskapets ressurser.

Regjeringen Solberg ønsker å effektivisere driften av statsforvaltningen gjennom sin "avbyråkratiserings - og effektivitetsreform" ("ABE-reformen"). Her forutsettes det at alle statlige virksomheter gjennomfører tiltak for å bli mer effektive.

Ingen kan være motstander av at det offentliges midler, dvs våre penger, blir brukt mer effektivt til beste for nasjonen og dens innbyggere, men det kan stilles spørsmål om "ostehøvelkutt" er den beste og mest eeffektive måten å gjøre dette på.

Hadde en tilsvarende innsparing/effektivisering blitt mer målrettet og gitt bedre resultat om politikerne i større grad bestemte hvor kuttene skulle tas?

Hadde politikerne blitt mer ansvarliggjort om de i større grad måtte bestemme hvor kutten skulle tas i stedet for å ta et generelt rammekutt?

Er det mer bekvemt for politikerne å gjøre dette som et generelt rammekutt?

Ordstyrer Terje Svabø forlanger svar på disse spørsmålene når YS Stat inviterer til debatt mandag.

Debattdeltakere er stortingsrepresentantene Vetle Wang Soleim (H) og Lise Christoffersen (Ap) samt forbundsleder i YS-forbundet Parat Hans Erik Skjæggerud.

Du kan også se direktesendingen på Parats Facebook-side

Arrangementet på Facebook

Alt om Arendalsuka her

Powered by Labrador CMS