Arbeidstilsynet prioriterer bygg og anlegg

Arbeidstilsynet prioriterer forebyggende innsats i bygge- og anleggsnæringen. Parat er en av Arbeidstilsynets samarbeidspartnere i dette arbeidet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Bygg- og anlegg er ifølge Arbeidstilsynet blant de næringene med flest antall rapporterte arbeidsulykker og arbeidsskadedødsfall.

"Næringen er preget av mange små bedrifter, komplekse organisatoriske forhold, behov for spesialisert kunnskap, behov for varierende mengde mannskap, utstrakt bruk av underentreprenører, kompliserte kontraktsforhold og anbudskonkurranser.

De fleste bygge- og anleggsplasser er nye og midlertidige arbeidsplasser der arbeidet gjøres av en prosjektopprettet organisasjon. Dette gjør det spesielt utfordrende å drive godt HMS-arbeid som forebygger ulykker og helsebelastninger. Sosial dumping er utbredt i deler av næringen.

Med bakgrunn i dette risikobildet har Arbeidstilsynet valgt å fortsatt prioritere forebyggende innsats i bygge- og anleggsnæringen i 2018 og 2019", skriver Arbeidstilsynet på sine nettsider.

Parat er med i en partssammensatt gruppe, hvor sentrale parter diskuterer ulike utfordringer og tiltak i næringen. Deltakere i gruppen er Arbeidstilsynet, NHO ved Byggenæringens Landsforening (BNL), Maskinentreprenørenes Forbund (MEF), LO ved Fellesforbundet og Norsk Arbeidsmandsforbund, Parat, Spekter og Kommunenes sentralforbund (KS).

Parat har medlemmer innenfor bygg og anlegg i virksomheter tilknyttet Byggenæringens Landsforening (BNL) og Maskinentreprenørenes Forbund (MEF).

– Parat er opptatt av et seriøst arbeidsliv, og ønsker å bidra til en sunn og bærekraftig byggenæring, sier spesialrådgiver Kjell Morten Aune i Parat.

Powered by Labrador CMS