Alle British Airways-flyginger fra Oslo lufthavn kansellert

British Airways har kansellert alle selskapets flyavganger fra Oslo lufthavn mandag og tirsdag som følge av flygerstreiken, opplyser Avinor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Selskapet har innstilt alle sine avganger mandag og tirsdag. Totalt er sju avganger fra Oslo Lufthavn kansellert, sier kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor til NTB.

British Airways hadde opprinnelig avganger til London i Storbritannia og Aarhus og Billund i Danmark.

– Alle som skal ut og reise må følge informasjonen de får fra selskapet, sier Løksa.

Flyselskapet har kansellert nesten alle sine internasjonale flyginger til Storbritannia mandag. Trolig er så mange som 1.600 flygninger innstilt.

British Airways og flygernes fagforening Balpa har vært i konflikt siden i sommer, og har trass i en rekke møter ikke blitt enige. Pilotene har ikke godtatt en lønnsøkning på 11,5 prosent over tre år, ifølge BBC.

– Etter mange måneder med å prøve å løse lønnskonflikten er vi ekstremt lei oss for dette, skriver British Airways i en uttalelse.

Flyselskapet hevder at de ikke har fått informasjon av flygernes fagforening om hvilke piloter som er tatt ut i streik. De kunne derfor ikke forutse hvor mange piloter som kom på jobb mandag morgen. Det er grunnen til at nesten alle avgangene er innstilt, skriver selskapet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS