Foto: Statsbygg / Team Urbis

19 arkitektkontorer klager på regjeringsbygg-avgjørelse

Parat24 har tidligere meldt om de ansattes protester mot arbeidsforholdene i det planlagte regjeringskvartalet. Nå har fem arkitektgrupperinger fra 19 arkitektkontorer gått sammen om en klage til KOFA.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge NRK ble klagen, som er rettet mot Statsbygg, sendt Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA) 7. mai i år.

I de fem grupperingene inngår til sammen 19 arkitektkontorer. De hevder vinneren, Team Urbis, hadde en konkurransefordel gjennom å sitte på reguleringsplanen som de andre deltakerne ikke fikk innsyn i, i tillegg til at medlemmer av juryen skal ha jobbet tett med nøkkelpersoner i vinnerteamet når det gjaldt utformingen av denne planen.

– Dette handler ikke om å være dårlig tapere. Det taler for seg at så mange arkitektgrupper/representanter for grupper, har gått sammen om en klage, skriver advokat Inger Roll-Matthiesen i en epost til NRK på vegne av de fem klagende grupperingene.

Teamleder i Team Urbis, Gudmund Stokke, omtaler det som helt legitimt at de andre teamene sender en KOFA-klage.

– Så får vi se hva KOFA sier når saken er behandlet, utover det har jeg ingen kommentar, sa han til NRK.

Statsbygg har tiden fram til 2. juli med å komme med et tilsvar. En tidligere klage fra grupperingen Team G8+ ble avvist av Statsbygg.

De nye regjeringsbyggene skal huse 5.700 arbeidsplasser. Av sikkerhetshensyn blir alminnelig biltrafikk inn i området forbudt. Dagens regjeringskvartal fikk omfattende skader av den 950 kilo store bomben som ble detonert 22. juli 2011.

Ler mer:

Ansatte i departementene raser mot dårlige arbeidsforhold

Kraftfull markering

Powered by Labrador CMS