Foto: Crozet/Pouteau

– En unik institusjon

Parat er til stede når Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) arrangerer sin årlige konferanse, som startet i Genève mandag. ILO er en unik institusjon og det høyeste tre-partsorganet vi har internasjonalt, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

ILO er FNs organisasjon for arbeidslivet, og over 4000 delegater fra hele verden er denne uka samlet i Genève for å overvære organisasjonens årlige konferanse. Parat er også til stede i Genève Parat Ung-leder Idar Gundersen som elev på Genevèskolen, hvor han blant annet følger konferansen, og Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud som slutter seg til konferansen senere denne uka. YS, som Parat er tilsluttet, har dessuten flere representanter på konferansen.

Jeg deltar på deler av årets ILO-konferanse som følge av at Parat for første gang på mange år har en elev på Genèveskolen som gjennomføres i forbindelse med konferansen. Leder av Parat Ung, Idar Gundersen, er allerede i gang i Genève og jeg ser veldig frem til å møte han og de andre på skolen. Det er tradisjon for at forbundsledere i forbund med elever besøker dem for å se og høre om hva de arbeider med, forteller Skjæggerud.

Parat-lederen forteller at det er første gang han besøker ILO-konferansen i Genève.

Jeg ser frem til å følge arbeidet i praksis de dagene jeg er der, og ikke bare høre om det, som jeg har gjort mange ganger. ILO er en unik institusjon og det høyeste tre-partsorganet vi har internasjonalt, og det er i regi av FN. Her gjennomgås rapporter om tilstanden i arbeidslivet for alle verdens land, og land som beskyldes for brudd på internasjonale arbeiderkonvensjoner må forklare seg, sier Hans-Erik Skjæggerud.

Dette er temaene på årets ILO-konferanse:

  • Vold og trakassering på arbeidsplassen
  • Sosial dialog og trepartssamarbeid
  • Utviklingssamarbeid til støtte for FNs bærekraftsmål
  • Standarder om arbeidstid knyttet til fremtidens arbeidsliv
  • Arbeidsplasser for fred og stabilitet

Les mer på ILOs nettsted

Du kan også melde deg inn i denne Facebook-gruppa for direkte oppdateringer fra konferansen

Fakta:ILO

  • Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) er FNs organisasjon for arbeidslivet.
  • ILO jobber med å sikre arbeideres rettigheter verden over.
  • ILOs øverste organ er ILO-konferansen, som trer sammen minst én gang hvert år. Hvert land sender fire representanter, oppnevnt av regjeringen. En av dem skal være fra arbeidsgiverorganisasjonene og en fra fagorganisasjonene.
  • ILOs administrative organ er Det internasjonale arbeidsbyrå i Genève, som er organisasjonens sekretariat.
  • ILO ble tildelt Nobels fredspris 1969.
  • ILO har 185 medlemsland (2013)

    (fn.no/snl.no)

Powered by Labrador CMS